رشته پزشکی از زیر مجموعه های کنکور تجربی است که انتخاب آن برای داوطلبان متقاضی شرکت در کنکور تجربی امکان پذیر است. رشته پزشکی هر ساله در دانشگاه های دولتی روزانه و پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد ارائه می شود.

برای اطلاعات بیشتر از کنکور سراسری میتوانید با کنکورآباد همراه باشید. 

علاقمندان به انتخاب رشته پزشکی پس از شرکت در کنکور سراسری و انتشار کارنامه اولیه خود می توانند پزشکی را نیز در فرم انتخاب رشته خود وارد نمایند. پس از انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور داوطلبان با مطالعه این دفترچه می توانند از ظرفیت پذیرش و دوره ها و دانشگاه های ارائه دهنده این رشته مطلع شوند. در ادامه این مقاله به معرفی رشته پزشکی پرداخته و سپس ظرفیت پذیرش این رشته در دانشگاه های مختلف کشور را بیان کرده و نکات مهم در خصوص انتخاب رشته پزشکی را توضیح داده ایم.

پزشکی یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین رشته های گروه تجربی است. هرسال داوطلبان بسیاری در سنین متفاوت با هدف قبولی در رشته پزشکی در کنکور تجربی شرکت می نمایند و همین امر سبب سنگینی رقابت در رشته پزشکی شده و قبولی در این رشته را با مشقاتی مواجه کرده است. هدف از تحصیل در رشته پزشکی شناخت بیماری های مربوط به انسان و مشترک بین انسان و حیوان، تشخیص، درمان و پیشگیری از بروز آنها می باشد.

رشته پزشکی عمومی 7 سال به طول می انجامد که شامل 4 دوره علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی و کاورزی بالینی است. دوره علوم پايه پزشكی 5 ترم تحصيلی را شامل می شود كه با اتمام آن،‌ دانشجويانی که در آزمون علوم پایه نمره قابل قبول را کسب کردند مجاز به ورود به دوره بعدی یعنی فيزيوپاتولوژی هستند. امتحان جامع علوم پايه پزشكی از تمام دانشجويان پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی سراسری به طور سراسری و همزمان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به عمل می آيد.

طول دوره فیزیوپاتولوژی یا نشانه شناسی معمولا یکسال بوده و دانشجویان پس از اتمام این مرحله قادر به تشخیص بیماری می باشند. در پایان این دوره، دانشجویان قبل از ورود به دوره کارورزی در امتحانی به نام امتحان جامع کارورزی شرکت می کنند و بعد از قبولی به دوره کارورزی وارد می شوند. دانشجویان پس از اتمام این دوره وارد دوره استاجری شده و در محیط بیمارستان شروع به ادامه تحصیل می کنند.

طول دوره کارآموزی یا استاجری 20 ماه می‌ باشد که دانشجویان در آن به شناخت بیماری ها و علائم و راه های درمان آن، از لحاظ بالینی و آزمایشگاهی می پردازند همچنین با شرح حال نویسی آشنا می شوند تا بتوانند در زمان مواجهه با بیمار به بهترین نحو ممکن برای درمان وی اقدام نمایند. پس از اتمام این دوره دانشجویان رشته پزشکی در آزمون جامعی شرکت می کنند که شامل کلیاتی از دروس پایه، اصلی و عمومی فیزیولوژی و علوم بالینی است.

پس از گذراندن دوره استاجری دانشجو وارد دوره کارورزی بالینی می شود که آخرین مرحله آموزش پزشکی است و با دوره انترنی نیز شناخته می شود. این دوره معمولا 18 ماه به طول می انجامد که در آن دانشجویان مسئولیت معاینه بیماران و تشخیص و اقدامات درمانی را در بیمارستان بر عهده خواهند داشت و آموخته های خود را در دوره های قبل به طور عملی انجام می دهند. برای فارغ التحصیل شدن در رشته پزشکی داشجویان باید همزمان برروی پایان نامه خود فعالیت نموده و پس از دفاع از پایان نامه که 6 واحد درسی است، شغل خود را آغاز کنند.

پس از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری و انتشار کارنامه اولیه هر فرد با مراجعه به سایت سنجش می تواند کارنامه خود را دریافت کرده و از نتیجه خود که شامل درصد مکتسبه در هر درس، رتبه و نمره خود در زیرگروه های مختلف می باشد، مطلع گردد.

آن دسته از افرادی که در کنکور تجربی شرکت کرده و مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه و پردیس خودگردان شدند، با آغاز انتخاب رشته کنکور می بایست دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی را دریافت کرده و با اطلاع از نحوه انتخاب رشته اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته خود نمایند.