نوشته شده توسط : ریحانه

ورق نسوز کلینگریت به ورق هایی گفته میشود که با به کار بردن پودر آزبست درون آن به یکی از بهترین انواع ورق های نسوز مبدل شده است و به صورت گسترده برای ساخت انواع واشر از آن استفاده میشود. نوع بدون آزبست این ورق نسوز  یک جایگزین بسیار مناسب به جای ورق نسوز آزبست برای عایق بندی تجهیزات است با این تفاوت که خطری برای سلامتی ایجاد نمیکند. ماهیت ورق نسوز کلینگریت به گونه ای است که از ترکیب شدن ترکیبات آلی، الیاف معدنی و یک نوع لاستیک ایجاد میشود. به صورت تخصصی تر این ورق ها از مواد اولیه مختلف مانند کولار، فایبرگلاس و گرافیت استفاده شده است در واقع حضور و عدم حضور گرافیت باعث ایجاد نوع متفاوتی از ورق نسوز کلینگریت تحت عنوان "ورق نسوز کلینگریت گرافیتی" شده است ؛ همچنین در ساختار ورق های کلینگریت مواد اولیه با یک چسب یا رزین یا ترکیبات الاستومری به عنوان پرکننده استفاده شده است و در نهایت پس از ترکیب کردن مواد اولیه و پرکننده، به صورت ساختار های ورقه ای در آمده، و آن را خشک می کنند. ترکیبات الاستومری مختلفی که میتوان در این ساختار این ورق ها استفاده کرد مختلف است که از آن جمله میتوان به SBR, NBR و نئوپرن و یا EPDM اشاره کرد که وجود هر یک به عنوان فیلر یا پر کننده خواص متفاوتی را ایجاد می کند. به عنوان مثال وجود SBR یا لاستیک استایرن بوتا دی آن، ترکیبی است که اگر به عنوان پرکننده در ساخت اولیه ورق نسوز کلینگریت استفاده شود ورق نسوز مورد نظر مقاومت خوبی در برابر حرارت و مواد شیمیایی و یا بخارات فوق اشباع دارد از خود نشان میدهد اما قادر به مقاومت در برابر مواد اکسنده و یا عیدروکربن ها مثل بوتان، پنتان و یا اینچنین ترکیباتی نیست. یا اگر از NBR یا لاستیک آکریلو نیتریل بوتا دی آن استفاده شود باعث ایجاد ساختاری مقاوم در برابر بخارات و یا مقاومت سایشی می شود و یا نئوپرن ماده ای است که در دسته لاستیکهای مصنوعی قرار دارد در نتیجه توانایی خوبی را در برابر کشیدگی در ورق های کلینگریت ایجاد میکند و وجود آن در این ورق باعث میشود که به راحتی دچار پارگی نشود . در مورد EPDM یا اتیلن پروپیلن دی آن نیز یک عایق حرارتی بسیار خوب است و به علت وزن مخصوص پایین باعث سبک بودن ورق کلینگریت تهیه شده میشود. از آن جایی که از ورق کلینگریت برای تهیه واشر استفاده میشود بنابراین کاربرد آن رنج وسیعی دارد، از مصارف خانگی تا صنایع گوناگون. از این محصول در ضخامت های مختلف موجود است که مطابق با نیاز مشتری قابل عرضه می باشد.

ساختار ورق های کلینگریت بر اساس وجود و عدم وجود سیم در آن به دو نوع کلی "ورق نسوز کلینگریت سیم دار" و "ورق نسوز کلینگریت بدون سیم" تقسیم میشوند. در نوع ورق سیم دار این محصول، برای بهبود بخشیدن خاصیت مکانیکی یک ورقه تار و پودی از فولاد به کار رفته است. از ویژگی های بسیار با اهمیت ورق نسوز کلینگریت میتوان به انعطاف پذیری آنها در دمای بالا و سازگاری در برابر تغییرات با موادی است که در تماس با آنها  قرار دارد. از دیگر ویژگی های کلی ورق نسوز کلینگریت می توان به قابلیت شکل پذیری تحت دماهای بالا، مقاومت خوب در برابر مواد شیمیایی و حرارت، فشار و خاصیت نفوذ ناپذیری آن نسبت به بخارات اشاره کرد. بنابراین میتوان از این ورق برای ساخت انواع واشر برای انواع فلنج ها، در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، در صنایعی که در مجاورت حلال های مختلف هستند و یا صنایع غذایی استفاده کرد.



:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 31 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

قابلیت‌های کلیدی تلویزیون و نمایشگر شهری

ضعف ابزارهای تبلیغاتی که تکنولوژی غیر قابل ارتقاء دارند و هزینه‌های بالای تعویض در مناسبت‌های گوناگون، یکی از دلایل مهم برتری نسل جدید است. ابزارهای تبلیغاتی مانند تابلوهای بنر، تابلوهای فلکسی، تابلوهای LED ثابت و تابلو نئون همگی یکبار مصرف هستند و قابلیت ساخت و طراحی مجدد را ندارند. در سال‌های اخیر سطح تبیلغات شهری بسیار با گذشته فاصله گرفته است. همچنین تاثیرات بسیار پایین ابزارهای تبلیغاتی قدیمی در نگاه عابران، نسبت به نمایشگرهای شهری از جمله دلایل ضعف آنها بوده است.

قابلیت‌های ویژه و قدرتمند نمایشگرهای شهری مدرن را باهم بررسی کنیم:

  • اجرای تمامی فرمت‌های صوتی و تصویری.
  • انعطاف پذیری و راه اندازی حتی به صورت منحنی و سه بعدی.
  • ضد‌ضربه و ضد‌آب، مقاوم در برابر نفوذ گرد و غبار و  شرایط‌ بد جوی.
  • طول‌عمر بسیار بالای قطعات و لوازم مصرفی.
  • قابلیت طراحی و راه‌اندازی تبلیغات نرم‌افزاری به‌صورت نامحدود.
  • خروجی صدای استریو و اضافه‌شدن سیستم‌های صوتی قدرتمند.
  • زاویه دید و وضوح بسیار بالا از فاصله نزدیک و دور با پرتاب‌نور بسیار‌بالا.
  • دامنه کنترلی و ارتباطی گسترده بین اپراتور و نمایشگر شهری..
  • استفاده آسان در شبکه‌های درون سازمانی.
  • اتصال همراه با امنیت بسیار بالا، از راه‌دور بر بستر شبکه‌های وایرلس و رادیویی.
  • قابلیت کنترل بین‌شهری و بین‌استانی در هر‌نقطه با سیستم‌های کلود.
  • ارتباط آفلاین و آنلاین (کارت کنترلر – استفاده از ویدیو پروسسور)

این مزایا در هیچ‌یک از ابزارهای تبلیغاتی که پیش‌تر ذکر شد وجود ندارند. همین امر دلیل خوبی بر قدرت غیر‌قابل مقایسه این محصول با سایر محصولات هم‌رده خود است و موجب کنار‌زدن رقبا شده است.

اهمیت تلویزیون و نمایشگر شهری در تبلیغات

نمایشگر شهری معمولا در تقاطع‌های پر رفت و آمد و میادین شهری نصب می‌شود. از آنجایی که معمولا تراکم عبور و مرور در چنین محل‌هایی زیاد است، یک تبلیغ به دفعات زیادی توسط عابران مشاهده می‌شود. به همین دلیل چنین تبلیغاتی ماندگاری بالایی در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند. کسب و کارهای بزرگ سعی می‌کنند تا به روش‌های گوناگون برند یا محصولات خود را در معرض دید مخاطبان خود بگذارند.

آن‌ها تبلیغات خود را در محیط‌های مختلف از جمله رادیو، تلویزیون، مجلات و نشریات، بیلبوردهای تبلیغاتی، وب سایت و شبکه‌های اجتماعی خود به نمایش می‌گذارند. تلویزیون شهری با امکان نمایش چندین تبلیغ متفاوت می‌تواند هزینه تبلیغات را برای کسب و کارها به شدت کاهش دهد. همچنین در این نوع از تبلیغ امکان ایجاد تغییرات در کلیپ‌های تبلیغاتی به سادگی امکان‌پذیر است. در حالی که این قابلیت در بیلبوردهای تبلیغاتی ثابت وجود ندارد.

قیمت تلویزیون شهری

قیمت تلویزیون شهری تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی است، که موجب بالا یا پایین رفتن قیمت نهایی فاکتور شما خواهد‌شد. در بخش زیر آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

1

ابعاد تلویزیون شهری

ابعاد و اندازه روی قیمت تمام شده تاثیر مستقیم دارد. هر چه ابعاد تلویزیون شهری بزرگ‌تر باشد، باید پایه و ستون قوی‌تری برای نگهداری آن داشته باشیم. بالطبع ستون‌های قوی باید بر روی فونداسیون مناسبی نیز نصب شوند. با بزرگتر‌شدن صفحه‌نمایش، ماژول‌های استفاده شده و همچنین تعداد پاورها افزایش پیدا خواهد‌کرد. در نهایت با‌تغییر ابعاد تلویزیون، هزینه تمام‌شده افزایش پیدا می‌کند.

2

خنک کننده

یک تلویزیون بصورت طبیعی گرمای زیادی را از طریق منبع تغذیه خود ایجاد می‌کند. باید از ابتدای طراحی، به فکر خنک‌سازی و نصب فن یا کولر بر روی پایه تلویزیون باشیم. هر‌چقدر دستگاه شما درجه‌حرارت کمتری داشته باشد، عمر بالاتر و همچنین ایمنی بیشتری خواهد‌داشت.
نکته مهم : اگر شما تلویزیون شهری را در مناطق گرمسیری نصب می‌کنید، حتما از یک کولر گازی قدرتمند برای خنک کردن قطعات استفاده کنید.

3

زیباسازی پایه نصب

نصب تلویزیون شهری در چهارراه‌های شلوغ و پر رفت و آمد انجام می‌شود. بنابراین اهمیت دارد که، قطعاتی که تلویزیون روی آن نصب می‌شود، زیبا و شکیل باشند. هزینه کامپوزیتی که برای پایه و بدنه تلویزیون صرف می‌شود را حتما در برآورد قیمت نهایی خود لحاظ کنید.

4

جنس و برند قطعات

قطعات مورد استفاده (نوع و جنس کابینت‌ها و پوشش‌بدنه، نوع و کیفیت ماژول، پاور، کارت‌کنترلر یا مین‌برد، ویدیو پروسسور و …) می‌تواند بر روی قیمت تمام شده تاثیر بگذارد.

5

امنیت تلویزیون شهری

حفاظت نرم‌افزاری و سخت افزاری تلویزیون اهمیت زیادی دارد. برای اینکه سارقین یا هکرها نتوانند به تلویزیون و تجهیزات آن دسترسی پیدا کنند باید تجهیزات ایمنی بر روی آن نصب شود. همچنین برای محافظت از جان اپراتوری که کار تعمیر و نگهداری تلویزیون را برعهده می‌گیرد نیز باید پلکان مطمئن و نرده‌های حفاظتی نصب نمود.



:: بازدید از این مطلب : 20
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 31 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

یکی از پر اهمیت ترین مراحل و عملیات های اجرای سازه های بتنی ، قالب بندی می باشد. می تواند تاثیر گذارترین بخش از فرآیند اجرای سازه بتنی از منظر اقتصادی و زمانی اجرا به شمار آید. از این رو رعایت نکات اجرایی ، نگهداری ، کیفیت اجرا ، به کارگیری بهترین نوع قالب و هماهنگ با نوع پروژه ، تاثیر فراوانی بر کل پروژه دارد.

قالب بندی دیوار برای ساختمان ها از نظر بزرگی و کوچکی ساختمان متفاوت است در ساختمانهای کوچک معمولا برای قالب بندی فونداسیون از آجر استفاده می شود

قالب بندی فونداسیون

در سیستم قالب بندی فونداسیون‌ از پنل‌های قالب بندی جهت اجرای فونداسیون‌های بتنی‌،‌ سکوها و … استفاده می‌شود. به کمک سایزهای مختلف موجود‌ قالب‌ها، می‌توان پنل‌های قالب بندی را در اشکال مختلف با توجه به نوع و نقشه سازه در فونداسیون ایجاد کرد. با توجه به ضخامت دیوار و فشار بتن می‌توان از قطعات تکمیلی مانند انواع میان بلت برای حفظ مقاومت استفاده نمود.

اولین اقدام در اجرای یک پروژه گود برداری‌ شروع عملیات قالب ­بندی فونداسیون است. برای این امر، ابتدا خطوط، آکس ­بندی شده و حدود قالب فونداسیون در روی زمین، خط کشی و میخ گذاری شده و سپس عملیات قالب بندی فونداسیون آغاز می‌شود

معمولا سطح تماس بتن و تخته قالب بندی را بوسیله روغن های معدنی چرب می کنند. مالیدن روغن به روی قالب بدان علت است که اولا تخته که در ابتدا کاملا خشک است ، آب بتن مجاور خود را نمکیده و موجب فساد بتن نشود و در ثانی در موقع باز کردن قالب ، تخته ها براحتی از بتن جدا شوند و موجب تخریب گوشه های بتن نشوند و در صورت مناسب بودن ، برای قالب بندی بعدی مورد استفاده قرار گیرند . در موقع مالیدن روغن به قالب ها باید کاملا دقت شود که آرماتور ها به روغن آغشته نشود زیرا در این صورت روغن مانع چسبیدن بتن به دور میلگرد گردیده و جسم یکپارچه تشکیل نداده و بتن و آرماتور هر یک به تنهایی کار می کنند و موجب ضعف در همگن بودن بتن و فولاد می گردد . وقتی قالب ها بسته شدند فونداسیون آماده بتن ریزی می شود.

برای احداث یک سازه بتن مسلح، باید بتن تازه در قالبهایی ریخته شود، تا پس از پر کردن تمام حجم قالبها و سفت شدن، به شکل لازم درآید. از مهمترین گامها در احداث سازه‌های بتنی، نحوه قالب‌بندی است. به همین دلیل باید مجری و پیمانکار سازه‌های بتنی کاملاً در جریان امور مربوط به قالب‌بندی، از وسایل گرفته، تا مشخصات و رواداریهای ابعاد و روشهای اجرا قرار داشته باشند.

پس از استقرار قالبها در محل مربوط، باید آنها را مورد بازرسی قرار داد و درزهایی که احتمالاً باعث بیرون زدن شیره بتن خواهند شد، پر شوند.

پایداری از مهمترین خصوصیاتی است که باید درقالب‌بندی رعایت شود. کافی نبودن مهاربندی پایه‌های اطمینان و یا مهاربندی افقی سکوها، عدم تنظیم تراز بتن‌ریزی که منجر به پر شدن یک قسمت از قالب و خالی ماندن قسمت دیگر می‌شود، تکیه‌گاه نامناسب زیر پایه‌های اطمینان، عدم به کارگیری کارگران ماهر، خوب نبستن قطعات قالب به یکدیگر، درنظر نگرفتن بارهای زنده و مرده وارد به قالبها و لغزش لایه خاک مجاور قالب می‌تواند باعث خرابی قالبها گردد.

انواع قالب بندی در اجرای فونداسیون :

فونداسیون یا پی ساختمان یکی از اجزای ضروری هر سازه به شمار می آید و وظیفه آن تحمل فشار ناشی از ستون ها و انتقال این نیرو به زمین است. پی سازی بنا با توجه به نوع سازه و محلی که قرار است در آن اجرا شود تحت شرایط متفاوتی انجام می شود تا استحکام و مقاومت سازه تامین گردد. فونداسیون اولین مرحله ساخت بنا است و باید استانداردهای لازم در اجرای آن رعایت شود.

در قالب بندی فونداسیون از قالب های چوبی، فلزی و آجری استفاده می شود که هر کدام دارای ویژگی های منحصر بفرد خود هستند. در سیستم قالب بندی، پنل های مختلفی برای قالب گذاری به کار می روند که بر اساس نوع سازه و نقشه اجرایی می توان آنها را در اشکال مختلف ایجاد نمود. برای پی سازی ساختمان پس از گودبرداری باید خطوط آکس بندی شده و محل قرارگیری قالب در روی زمین مشخص شود تا بتوان بر اساس آن فونداسیون را اجرا نمود.

از جمله نکاتی که در قالب بندی فونداسیون باید به آنها توجه کرد به شرح ذیل می باشند:

  • قالب ها را باید محکم و فیکس کرد و از استحکام آنها اطمینان حاصل نمود.
  • توجه به ابعاد فونداسیون در انتخاب قالب امری بسیار ضروری است.
  • طراحی و ساخت قالب ها باید به گونه ای باشد که راحت و به سرعت بتوان آنها را نصب و یا باز کرد. در این صورت به میزان قابل توجهی در وقت و هزینه صرفه جویی خواهد شد.
  • به منظور جلوگیری از هدر رفتن شیره بتن، درزبندی مناسب باید انجام شود.
  • برای ارتقاء کیفیت سطح بتن و استحکام قالب ها باید از روغن قالب استفاده نمود.
  • قالب ها باید از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشند تا بدون از هم گسیختگی و یا نشت شیره بتن بتوانند فشار و بارهای وارده را تحمل نمایند.
  • با توجه به اینکه فونداسیون نما است یا خیر باید نسبت به تعیین کیفیت مصالح ساختمانی و قالب بندی توجه لازم معطوف گردد.
  • ساخت قالب ها و نصب آنها باید به نحوی باشد که بتوان به ابعاد، شکل و نمای بتن مورد نظر دست یافت.
  • شاقول بودن فونداسیون و رعایت کاور آرماتورها نیز از جمله نکات مهم در قالب بندی فونداسیون به شمار می آیند.
  • قالب ها باید به گونه ای انتخاب شوند که بتوان آنها را با امکانات در دسترس حمل نموده و جا به جا کرد.

 

 

یکی از پر اهمیت ترین مراحل و عملیات های اجرای سازه های بتنی ، قالب بندی می باشد. می تواند تاثیر گذارترین بخش از فرآیند اجرای سازه بتنی از منظر اقتصادی و زمانی اجرا به شمار آید. از این رو رعایت نکات اجرایی ، نگهداری ، کیفیت اجرا ، به کارگیری بهترین نوع قالب و هماهنگ با نوع پروژه ، تاثیر فراوانی بر کل پروژه دارد.

قالب بندی دیوار برای ساختمان ها از نظر بزرگی و کوچکی ساختمان متفاوت است در ساختمانهای کوچک معمولا برای قالب بندی فونداسیون از آجر استفاده می شود

قالب بندی فونداسیون

در سیستم قالب بندی فونداسیون‌ از پنل‌های قالب بندی جهت اجرای فونداسیون‌های بتنی‌،‌ سکوها و … استفاده می‌شود. به کمک سایزهای مختلف موجود‌ قالب‌ها، می‌توان پنل‌های قالب بندی را در اشکال مختلف با توجه به نوع و نقشه سازه در فونداسیون ایجاد کرد. با توجه به ضخامت دیوار و فشار بتن می‌توان از قطعات تکمیلی مانند انواع میان بلت برای حفظ مقاومت استفاده نمود.

اولین اقدام در اجرای یک پروژه گود برداری‌ شروع عملیات قالب ­بندی فونداسیون است. برای این امر، ابتدا خطوط، آکس ­بندی شده و حدود قالب فونداسیون در روی زمین، خط کشی و میخ گذاری شده و سپس عملیات قالب بندی فونداسیون آغاز می‌شود

معمولا سطح تماس بتن و تخته قالب بندی را بوسیله روغن های معدنی چرب می کنند. مالیدن روغن به روی قالب بدان علت است که اولا تخته که در ابتدا کاملا خشک است ، آب بتن مجاور خود را نمکیده و موجب فساد بتن نشود و در ثانی در موقع باز کردن قالب ، تخته ها براحتی از بتن جدا شوند و موجب تخریب گوشه های بتن نشوند و در صورت مناسب بودن ، برای قالب بندی بعدی مورد استفاده قرار گیرند . در موقع مالیدن روغن به قالب ها باید کاملا دقت شود که آرماتور ها به روغن آغشته نشود زیرا در این صورت روغن مانع چسبیدن بتن به دور میلگرد گردیده و جسم یکپارچه تشکیل نداده و بتن و آرماتور هر یک به تنهایی کار می کنند و موجب ضعف در همگن بودن بتن و فولاد می گردد . وقتی قالب ها بسته شدند فونداسیون آماده بتن ریزی می شود.

برای احداث یک سازه بتن مسلح، باید بتن تازه در قالبهایی ریخته شود، تا پس از پر کردن تمام حجم قالبها و سفت شدن، به شکل لازم درآید. از مهمترین گامها در احداث سازه‌های بتنی، نحوه قالب‌بندی است. به همین دلیل باید مجری و پیمانکار سازه‌های بتنی کاملاً در جریان امور مربوط به قالب‌بندی، از وسایل گرفته، تا مشخصات و رواداریهای ابعاد و روشهای اجرا قرار داشته باشند.

پس از استقرار قالبها در محل مربوط، باید آنها را مورد بازرسی قرار داد و درزهایی که احتمالاً باعث بیرون زدن شیره بتن خواهند شد، پر شوند.

پایداری از مهمترین خصوصیاتی است که باید درقالب‌بندی رعایت شود. کافی نبودن مهاربندی پایه‌های اطمینان و یا مهاربندی افقی سکوها، عدم تنظیم تراز بتن‌ریزی که منجر به پر شدن یک قسمت از قالب و خالی ماندن قسمت دیگر می‌شود، تکیه‌گاه نامناسب زیر پایه‌های اطمینان، عدم به کارگیری کارگران ماهر، خوب نبستن قطعات قالب به یکدیگر، درنظر نگرفتن بارهای زنده و مرده وارد به قالبها و لغزش لایه خاک مجاور قالب می‌تواند باعث خرابی قالبها گردد.

انواع قالب بندی در اجرای فونداسیون :

فونداسیون یا پی ساختمان یکی از اجزای ضروری هر سازه به شمار می آید و وظیفه آن تحمل فشار ناشی از ستون ها و انتقال این نیرو به زمین است. پی سازی بنا با توجه به نوع سازه و محلی که قرار است در آن اجرا شود تحت شرایط متفاوتی انجام می شود تا استحکام و مقاومت سازه تامین گردد. فونداسیون اولین مرحله ساخت بنا است و باید استانداردهای لازم در اجرای آن رعایت شود.

در قالب بندی فونداسیون از قالب های چوبی، فلزی و آجری استفاده می شود که هر کدام دارای ویژگی های منحصر بفرد خود هستند. در سیستم قالب بندی، پنل های مختلفی برای قالب گذاری به کار می روند که بر اساس نوع سازه و نقشه اجرایی می توان آنها را در اشکال مختلف ایجاد نمود. برای پی سازی ساختمان پس از گودبرداری باید خطوط آکس بندی شده و محل قرارگیری قالب در روی زمین مشخص شود تا بتوان بر اساس آن فونداسیون را اجرا نمود.

از جمله نکاتی که در قالب بندی فونداسیون باید به آنها توجه کرد به شرح ذیل می باشند:

  • قالب ها را باید محکم و فیکس کرد و از استحکام آنها اطمینان حاصل نمود.
  • توجه به ابعاد فونداسیون در انتخاب قالب امری بسیار ضروری است.
  • طراحی و ساخت قالب ها باید به گونه ای باشد که راحت و به سرعت بتوان آنها را نصب و یا باز کرد. در این صورت به میزان قابل توجهی در وقت و هزینه صرفه جویی خواهد شد.
  • به منظور جلوگیری از هدر رفتن شیره بتن، درزبندی مناسب باید انجام شود.
  • برای ارتقاء کیفیت سطح بتن و استحکام قالب ها باید از روغن قالب استفاده نمود.
  • قالب ها باید از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشند تا بدون از هم گسیختگی و یا نشت شیره بتن بتوانند فشار و بارهای وارده را تحمل نمایند.
  • با توجه به اینکه فونداسیون نما است یا خیر باید نسبت به تعیین کیفیت مصالح ساختمانی و قالب بندی توجه لازم معطوف گردد.
  • ساخت قالب ها و نصب آنها باید به نحوی باشد که بتوان به ابعاد، شکل و نمای بتن مورد نظر دست یافت.
  • شاقول بودن فونداسیون و رعایت کاور آرماتورها نیز از جمله نکات مهم در قالب بندی فونداسیون به شمار می آیند.
  • قالب ها باید به گونه ای انتخاب شوند که بتوان آنها را با امکانات در دسترس حمل نموده و جا به جا کرد.


:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 31 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

راهنمای خرید کیس استوک : فرقی نمی ‌کند که در حال خرید یک کیس استوک هستید و یا یک لپ تاپ یا رایانه های رومیزی آکبند را خریداری می کنید در هر دو صورت ضروری است که قبل از خرید باید وقت بگذارید و پردازنده، هارد دیسک، حافظه، کارت گرافیک و سیستم عامل دستگاه را که از جمله قطعات مهم تشکیل دهنده کامپیوتر هستند بررسی کنید.
اطمینان از وجود سخت افزار مناسب می‌تواند بین رایانه‌ای که خوب و طولانی مدت کار می کند و رایانه ای که هیچکدام را انجام نمی دهد تفاوت ایجاد کند.
هنگام خرید کیس استوک باید بدانید کدام کیس را خریداری نموده و کدام کیس ها را نخرید .با رعایت نکات و ترفندهای موجود در این متن می توانید مطمئن شوید که بهترین معامله را انجام داده و یک کیس استوک خوب خریداری می‌کنید.

در هنگام خرید کیس استوک نسل 10 کارکرده یا کیس نو چه مواردی را باید بررسی و آزمایش کنید؟

موارد خاصی وجود دارد که در هنگام خرید کیس آماده همیشه باید آنها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که تجهیزات و قطعات به کار رفته در کیس کامپیوتر خوب کار می کنند.
به عنوان مثال باید کیس را آزمایش کنید و ببینید که آیا نرم افزارها را به‌طور رضایت‌بخشی اجرا می‌کند ؟ و… برخی دیگر از مواردی که باید مورد بررسی قرار بگیرند شامل موارد زیر هستند:

1.به چه کیسی نیاز دارید؟

اولین چیزی که در هنگام خرید یک کیس آماده باید آن را مشخص کنید این است که چه نوع رایانه ای نیاز دارید و چگونه از آن استفاده می کنید ؟ بر این اساس شما باید کیسی را انتخاب کنید که دارای مجموعه‌ای از ویژگی‌های خاص باشد . بدیهی است که اگر بخواهید فقط از کامپیوتر برای گشت و گذار در اینترنت استفاده کنید به همان مدل کیسی احتیاج نخواهید داشت که برای طراحی گرافیک یا بازی باید آن را خریداری کنید.
بنابراین باید به فعالیت هایی که می خواهید با کامپیوتر انجام دهید فکر کنید ، سپس باید cpu و رم مورد نیاز خود را تعیین کنید برای این منظور شرایط زیر را در نظر داشته باشید:

1. رم (RAM) : حافظه برای انجام وظایف
2 پردازنده : سرعتی که دستگاه وظایف خود را انجام می دهند که این وظایف می‌تواند در دسته بندی های زیر قرار گیرند.
– موارد استفاده اساسی
برای ارسال و دریافت ایمیل، اشتراک گذاری تصاویر، کارهای اصلی اداری و امور مالی شخصی می توانید دو گیگابایت رم و پردازنده یک گیگاهرتزی را در نظر بگیرید.

– استفاده متوسط
در این مورد همه مواردی که در بالا نام برده شده به علاوه بارگیری و مدیریت موسیقی ، نرم افزار های اولیه ، ویژگی های پیشرفته آفیس استفاده می شوند و برای آنها می توانید ۴ گیگابایت رم و پردازنده ۲ گیگاهرتزی را در نظر بگیرید.

– استفاده پیشرفته
همه موارد فوق به علاوه ویرایش فیلم ، عکس ، موسیقی ، بازی و ویژگی های پیشرفته صورت می‌گیرند برای انجام این کار ها 4-8 گیگابایت رم و پردازنده 3-4 گیگاهرتزی را در نظر بگیرید.

2. نگاهی به مشخصات سخت افزاری کیس بیندازید.

سی پی یو اولین و مهمترین قطعه ای است که در هنگام خرید کیس آماده باید مورد بررسی قرار گیرد. رایانه ها دارای پردازنده هایی با مارک اینتل یا AMD هستند. اطمینان حاصل کنید که پردازنده متناسب با نیاز شما انتخاب شده و قادر به اجرای برنامه های مورد نیاز شما هست .
میزان رم و هارد را نیز بررسی کنید که درست و کافی انتخاب شده باشند.

3. گارانتی و خدمات پس از فروش

یکی از مهمترین نکات راهنمای خرید کامپیوتر آماده این است که از فروشگاهی خرید کنید که محصول را تست شده و با گارانتی به مشتری عرضه می کند. در فروشگاه های معتبر ، کیس آماده با گارانتی تعویض و تست شده فروخته می شود.

4. توجه به قیمت کیس

هر چند معمولا تفاوت قیمت کیس استوک با نوی همان مدل بیش از نصف است ولی باز بهتر است قبل از تهیه کیس کارکرده ابتدا به تفاوت قیمت آن و مقایسه با همان کیس اما نوع آکبند توجه کنید و اطمینان حاصل کنید که تفاوت قیمت به اندازه ای است که واقعاً ارزش آن را دارد که نوع کارکرده را خریداری کنید .
اگر قصد دارید فقط مقدار کمی که چندان ارزش ندارد ، پس انداز کنید شاید بهتر باشد که نوع آکبند را خریداری کنید.



:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

بیش از 25 مانیتور Dell را در زیگورات تکنولوژی تست کرده‌ایم. شرکت دل هرسال تعداد انگشت شماری مانیتور را معمولاً در اواخر سال عرضه می‌کند و مانند بسیاری از تولیدکنندگان، برخی از محبوب‌ترین مدل‌های آنها دو تا سه سال در بازار باقی می‌مانند. مانیتورهای Dell از مانیتورهای ساده 1080P تا پیشرفته‌ترین مانیتورهای حرفه‌ای یا مانیتورهای مخصوص بازی را شامل می‌شوند. بسیاری از مانیتورهای Dell، کاربران اداری را هدف قرار می‌دهند، با مراجعه به نمایندگی‌ رسمی دل، حتی می‌توان مانیتورهایی را بدون پایه یا کیت خریداری کرد که اگر می‌خواهید چند مانیتور را بر روی پایه نصب کنید، عالی است.

مانیتور dell استوک دل در مقایسه با دیگر برندها

نقاط مثبت

  • ارگونومی عالی

اکثر مانیتورهای Dell دارای پایه‌هایی هستند که به‌راحتی قابل تنظیم هستند و به شما امکان می‌دهند صفحه‌نمایش را در موقعیت دید ایده‌آل قرار دهید. بسیاری از آنها با درنظرگرفتن استفاده به‌صورت چند مانیتور طراحی شده‌اند.

  • کیفیت خوب

 با استثنائات بسیار کمی، اکثر مانیتورهای Dell کیفیت ساخت خوبی دارند و به‌خوبی طراحی شده‌اند.

  • دقت رنگ خوب

مانیتورهای Dell معمولاً دارای نتایج خوب قبل از کالیبراسیون و رنگ‌های دقیق هستند.

 نقاط ضعف

  • کنتراست متوسط

تقریباً تمام مانیتورهای Dell از پنل‌های IPS استفاده می‌کنند که معمولاً کنتراست متوسطی دارند. البته استثنا در این مورد وجود دارد و همه مانیتورهای دل کنتراست متوسط ندارند.

  • عملکرد برای بازی

اکثر مانیتورهای دل عملکرد معمولی برای بازی دارند. بااین‌حال، مجموعه Alienware Dell بیشتر گیمر محور است.

مانیتور دل در مقابل ایسوس

مانیتورهای ASUS معمولاً بازه حرکتی بهتری دارند و نسبت به مانیتورهای Dell بیشتر به بازی می‌پردازند و ویژگی‌های بازی پیشرفته‌تری را ارائه می‌دهند. دل طیف گسترده‌تری از مدل‌ها را دارد و برخی از آن‌ها را در اندازه‌های بزرگ‌تر و رزولوشن‌های بالاتر برای انجام چند وظیفه به‌صورت هم‌زمان طراحی کرده است.

دل در مقابل ال جی

مانیتورهای دل معمولاً ارگونومی بسیار بهتری نسبت به ال‌جی دارند و عموماً برای استفاده در دفتر مناسب‌تر هستند. اکثر مانیتورهای ال‌جی که ما آزمایش کرده‌ایم، کنترل حرکت بهتر و ویژگی‌های بازی پیشرفته‌تری ارائه می‌دهند.

آیا مانیتور دل خوب است؟

در یک‌کلام باید گفت بله. اکثر مانیتورهای Dell کیفیت ساخت خوبی دارند و به‌خوبی طراحی شده‌اند. دقت رنگ خوب مانیتورهای Dell معمولاً دارای نتایج خوب قبل از کالیبراسیون و رنگ‌های دقیق هستند.

خرید مانیتور Dell به‌طورکلی یک انتخاب مطمئن است. مانند اکثر برندها، عملکرد آنها بسیار متفاوت است، اما حتی اکثر مدل‌های ارزان‌تر نیز برای بیشتر کاربردها عملکرد خوبی دارند.

آشنایی با نام‌گذاری و مدل‌های مانیتور دل

مانیتور 22 اینچ دل E2220H

مجموعه دل از مدل‌های بسیار ابتدایی و ارزان‌تر تا مانیتورهای حرفه‌ای پیشرفته‌تر را شامل می‌شود. درک طرح نام‌گذاری آن‌ها بسیار آسان است، بنابراین می‌دانید دقیقاً چه چیزی را فقط با شماره مدل دریافت می‌کنید.

شماره مدل دل با یک حرف شروع می‌شود که نشان‌دهنده سری است:

  • E: Essential:   این سری مانیتورهای اقتصادی دل را شامل می‌شوند.
  • P:​ Professional: مانیتورهای حرفه ای دل با حرف P شروع می‌شوند.
  • S:این مانیتورها معمولاً برای شرکت‌ها و اداره‌ها مناسب هستند.
  • U:مانیتورهای UltraSharp مناسب برای طراحان و عکاسان.
  • UPمانیتورهای UltraSharpبا  PremierColor.
  • AW : مخفف Alienware است که مانیتورهای مخصوص بازی Dell را متمایز می‌کند.

پس از آن یک کد دورقمی نشان‌دهنده اندازه و به دنبال آن دورقمی که سال مدل را نشان می‌دهد. مثلا:

  • 2520: مانیتور 25 اینچ دل مدل 2020
  • 2719: مانیتور 27 اینچی دل مدل 2019
  • 3218: مانیتور 32 اینچ دل، مدل 2018

اکثر شماره‌های مدل دل با یک یا چند حرف ختم می‌شوند که برای شناسایی ویژگی‌های خاص استفاده می‌شود. در اینجا برخی از رایج‌ترین پسوندها آورده شده است:

  • H:نسبت تصویر 16:9
  • W: نسبت تصویر فوق عریض
  • D: وضوح 1440p
  • Q: وضوح 4k
  • F:پشتیبانی از AMD FreeSync
  • G: پشتیبانی از NVIDIA G-SYNC

این بررسی را از دست ندهید: بررسی مانیتور 22 اینچ دل Dell E2220H

درباره نام‌گذاری مانیتور دل بیشتر بدانید

عدد سال در مدل شماره‌گذاری مانیتور دل دقیقاً برابر با سال تولید مانیتور نیست. به‌عنوان‌مثال، Dell S2721DGF در سال 2021 ساخته نشده است، یا UP2716D در سال 2015 عرضه شده است، نه 2016.

بنابراین 2 رقم آخر به‌احتمال زیاد سالی است که آنها تخمین می‌زنند که در همه بازارها در دسترس خواهد بود، نه سال اعلام، تولید یا حتی توزیع. به نظر منطقی است زیرا محصول می‌تواند در ماه دسامبر معرفی شود، اما در ماه آگوست برای مشتریان ارسال می‌شود، بنابراین منطقی است که 1 سال در طرح نام‌گذاری تلورانس داشته باشیم.



:: بازدید از این مطلب : 46
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

هنگام خرید نمایشگر دست دوم باید به چند مورد مهم توجه کنید تا از خریدتان پشیمان نشوید. برای مثال آسیب فیزیکی تنها موردی نیست که باید درنظر بگیرید و چندین نکته اساسی دیگر نیز در زمان خرید مانیتور کامپیوتر دست دوم از اهمیت زیادی برخوردار هستند. همراه پلازا باشید.

راهنمای خرید مانیتور دست دوم و استوک

با بالا رفتن قیمت ارز، قیمت لوازم الکترونیکی نیز چندین برابر بالاتر رفته و دیگر هرکسی توان خرید مانیتور نو را ندارد. در چنین شرایطی بازار بهترین مانیتورهای استوک و دست دوم بیشتر از همه داغ شده است. اما قبل از اینکه هر مانیتوری را خریداری کنیم ابتدا باید با نکات قبل از خرید ال سی دی دست دوم آشنا باشیم.

1. از فروشنده معتبر خریداری کنید

از فردی که تصمیم به فروش ال سی دی دست دوم خود دارد بخواهید رسید خرید مانیتور را به شما ارائه دهد. علاوه بر این، اگر مانیتور همچنان تحت گارانتی است، نباید کارت گارانتی آن را هم فراموش کنید. همچنین جعبه و متعلقات مانیتور هم جزو فاکتورهای مهمی هستند که نشان می‌دهند صاحب قبلی تا چقدر در نگه‌داری از مانیتور حساسیت داشته است.

اگر قصد خرید مانیتور ال سی دی دست دوم از اینترنت را دارید، حتما از طریق سایت‌های معتبر اینکار را انجام دهید. به خصوص وبسایت‌هایی مثل ایمالز که دارای سیاست‌های مشخصی برای محافظت از خریدار و فروشنده هستند و می‌توانند در صورت هرگونه مغایرت با مشخصات اعلام شده از سوی فروشند، پول شما را بازگردانند.

2. قیمت مانیتور دست دوم

همیشه پیش از خرید جنس کارکرده مانند مانیتور گیمینگ دست دوم، از قیمت آن مطمئن شوید. می‌توانید قیمت مدل نو مانیتور را پیدا کنید و سپس دیگر از طریق سایر آگهی‌ها قیمت نمونه کارکرده آن را بدست بیاورید. نکته مهم این است که یک مانیتور با قیمت بیش از حد پایین همیشه گزینه قابل اطمینانی نیست چرا که قیمت پایین آن می‌تواند نشانه‌ای از آسیب دیدن یا معیوب بودن مانیتور کامپیوتر استوک باشد.

3. عمر و کیفیت مانیتورهای استوک

نکته بعدی در این راهنمای خرید مانیتور دست دوم هم در مورد بیشتر قطعات الکترونیکی صادق است و آن هم عمر دستگاه است. تا جای ممکن سعی کنید از مدل‌های قدیمی که مدت طولانی کار کردند دوری کنید چرا که احتمال خرابی در چنین مدل‌هایی بیشتر است. بهتر است مانیتورهای دست دوم جدید که حداکثر 3 سال از زمان عرضه‌شان می‌گذرد را خریداری کنید. اگر عمر مانیتور بیشتر از 4 یا 5 سال است بهتر است سراغش نروید و یا اگر می‌روید ریسک خرابی را درنظر داشته باشید.

 

4. ظاهر مانیتور را بررسی کنید

ظاهر مانیتور می‌تواند اطلاعات زیادی در مورد فردی که از آن نگه‌داری می‌کرده و همچنین خود مانیتور به شما بدهد. حواستان به خراش‌ها، خوردگی‌ها و آسیب‌های اینچنینی باشد. افزون بر این حتما درگاه‌های مانیتور و کابل‌های آن را هم تست کنید و مطمئن شوید که کار می‌کنند.

همچنین بخوانید :

برای مثال مانیتور را برای مدت یک ساعت روشن بگذارید و ببینید آیا با گذشت زمان رنگ پیکسل‌ها از بین می‌رود یا هرگونه اختلالی در صفحه نمایش بوجود می‌آید یا خیر. علاوه بر این ببینید آیا مانیتور پس از مدتی کار کردن بیش از اندازه داغ می‌کند یا خیر. در این صورت ببینید مانیتور همچنان کار می‌کند؟ چرا که یکی از شایع‌ترین مشکلات مانیتورهای کار کرده این است که مانیتور پس از مدتی کار کردن و داغ شدن، دیگر از کار می‌افتد. می‌توانید مانیتور را حداقل 30 دقیقه روشن نگه دارید و ببینید چنین مشکلی دارد یا خیر.



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

بیش از 25 مانیتور Dell را در زیگورات تکنولوژی تست کرده‌ایم. شرکت دل هرسال تعداد انگشت شماری مانیتور را معمولاً در اواخر سال عرضه می‌کند و مانند بسیاری از تولیدکنندگان، برخی از محبوب‌ترین مدل‌های آنها دو تا سه سال در بازار باقی می‌مانند. مانیتورهای Dell از مانیتورهای ساده 1080P تا پیشرفته‌ترین مانیتورهای حرفه‌ای یا مانیتورهای مخصوص بازی را شامل می‌شوند. بسیاری از مانیتورهای Dell، کاربران اداری را هدف قرار می‌دهند، با مراجعه به نمایندگی‌ رسمی دل، حتی می‌توان مانیتورهایی را بدون پایه یا کیت خریداری کرد که اگر می‌خواهید چند مانیتور را بر روی پایه نصب کنید، عالی است.

مانیتور استوک دل در مقایسه با دیگر برندها

نقاط مثبت

  • ارگونومی عالی

اکثر مانیتورهای Dell دارای پایه‌هایی هستند که به‌راحتی قابل تنظیم هستند و به شما امکان می‌دهند صفحه‌نمایش را در موقعیت دید ایده‌آل قرار دهید. بسیاری از آنها با درنظرگرفتن استفاده به‌صورت چند مانیتور طراحی شده‌اند.

  • کیفیت خوب

 با استثنائات بسیار کمی، اکثر مانیتورهای Dell کیفیت ساخت خوبی دارند و به‌خوبی طراحی شده‌اند.

  • دقت رنگ خوب

مانیتورهای Dell معمولاً دارای نتایج خوب قبل از کالیبراسیون و رنگ‌های دقیق هستند.

 نقاط ضعف

  • کنتراست متوسط

تقریباً تمام مانیتورهای Dell از پنل‌های IPS استفاده می‌کنند که معمولاً کنتراست متوسطی دارند. البته استثنا در این مورد وجود دارد و همه مانیتورهای دل کنتراست متوسط ندارند.

  • عملکرد برای بازی

اکثر مانیتورهای دل عملکرد معمولی برای بازی دارند. بااین‌حال، مجموعه Alienware Dell بیشتر گیمر محور است.

مانیتور دل در مقابل ایسوس

مانیتورهای ASUS معمولاً بازه حرکتی بهتری دارند و نسبت به مانیتورهای Dell بیشتر به بازی می‌پردازند و ویژگی‌های بازی پیشرفته‌تری را ارائه می‌دهند. دل طیف گسترده‌تری از مدل‌ها را دارد و برخی از آن‌ها را در اندازه‌های بزرگ‌تر و رزولوشن‌های بالاتر برای انجام چند وظیفه به‌صورت هم‌زمان طراحی کرده است.

دل در مقابل ال جی

مانیتورهای دل معمولاً ارگونومی بسیار بهتری نسبت به ال‌جی دارند و عموماً برای استفاده در دفتر مناسب‌تر هستند. اکثر مانیتورهای ال‌جی که ما آزمایش کرده‌ایم، کنترل حرکت بهتر و ویژگی‌های بازی پیشرفته‌تری ارائه می‌دهند.

آیا مانیتور دل خوب است؟

در یک‌کلام باید گفت بله. اکثر مانیتورهای Dell کیفیت ساخت خوبی دارند و به‌خوبی طراحی شده‌اند. دقت رنگ خوب مانیتورهای Dell معمولاً دارای نتایج خوب قبل از کالیبراسیون و رنگ‌های دقیق هستند.

خرید مانیتور Dell به‌طورکلی یک انتخاب مطمئن است. مانند اکثر برندها، عملکرد آنها بسیار متفاوت است، اما حتی اکثر مدل‌های ارزان‌تر نیز برای بیشتر کاربردها عملکرد خوبی دارند.

آشنایی با نام‌گذاری و مدل‌های مانیتور دل

مانیتور 22 اینچ دل E2220H

مجموعه دل از مدل‌های بسیار ابتدایی و ارزان‌تر تا مانیتورهای حرفه‌ای پیشرفته‌تر را شامل می‌شود. درک طرح نام‌گذاری آن‌ها بسیار آسان است، بنابراین می‌دانید دقیقاً چه چیزی را فقط با شماره مدل دریافت می‌کنید.

شماره مدل دل با یک حرف شروع می‌شود که نشان‌دهنده سری است:

  • E: Essential:   این سری مانیتورهای اقتصادی دل را شامل می‌شوند.
  • P:​ Professional: مانیتورهای حرفه ای دل با حرف P شروع می‌شوند.
  • S:این مانیتورها معمولاً برای شرکت‌ها و اداره‌ها مناسب هستند.
  • U:مانیتورهای UltraSharp مناسب برای طراحان و عکاسان.
  • UPمانیتورهای UltraSharpبا  PremierColor.
  • AW : مخفف Alienware است که مانیتورهای مخصوص بازی Dell را متمایز می‌کند.

پس از آن یک کد دورقمی نشان‌دهنده اندازه و به دنبال آن دورقمی که سال مدل را نشان می‌دهد. مثلا:

  • 2520: مانیتور 25 اینچ دل مدل 2020
  • 2719: مانیتور 27 اینچی دل مدل 2019
  • 3218: مانیتور 32 اینچ دل، مدل 2018

اکثر شماره‌های مدل دل با یک یا چند حرف ختم می‌شوند که برای شناسایی ویژگی‌های خاص استفاده می‌شود. در اینجا برخی از رایج‌ترین پسوندها آورده شده است:

  • H:نسبت تصویر 16:9
  • W: نسبت تصویر فوق عریض
  • D: وضوح 1440p
  • Q: وضوح 4k
  • F:پشتیبانی از AMD FreeSync
  • G: پشتیبانی از NVIDIA G-SYNC

این بررسی را از دست ندهید: بررسی مانیتور 22 اینچ دل Dell E2220H

درباره نام‌گذاری مانیتور دل بیشتر بدانید

عدد سال در مدل شماره‌گذاری مانیتور دل دقیقاً برابر با سال تولید مانیتور نیست. به‌عنوان‌مثال، Dell S2721DGF در سال 2021 ساخته نشده است، یا UP2716D در سال 2015 عرضه شده است، نه 2016.

بنابراین 2 رقم آخر به‌احتمال زیاد سالی است که آنها تخمین می‌زنند که در همه بازارها در دسترس خواهد بود، نه سال اعلام، تولید یا حتی توزیع. به نظر منطقی است زیرا محصول می‌تواند در ماه دسامبر معرفی شود، اما در ماه آگوست برای مشتریان ارسال می‌شود، بنابراین منطقی است که 1 سال در طرح نام‌گذاری تلورانس داشته باشیم.



:: بازدید از این مطلب : 42
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

بیش از 25 مانیتور Dell را در زیگورات تکنولوژی تست کرده‌ایم. شرکت دل هرسال تعداد انگشت شماری مانیتور را معمولاً در اواخر سال عرضه می‌کند و مانند بسیاری از تولیدکنندگان، برخی از محبوب‌ترین مدل‌های آنها دو تا سه سال در بازار باقی می‌مانند. مانیتورهای Dell از مانیتورهای ساده 1080P تا پیشرفته‌ترین مانیتورهای حرفه‌ای یا مانیتورهای مخصوص بازی را شامل می‌شوند. بسیاری از مانیتورهای Dell، کاربران اداری را هدف قرار می‌دهند، با مراجعه به نمایندگی‌ رسمی دل، حتی می‌توان مانیتورهایی را بدون پایه یا کیت خریداری کرد که اگر می‌خواهید چند مانیتور را بر روی پایه نصب کنید، عالی است.

مانیتور استوک دل را از ما بخواهید و بدانید در مقایسه با دیگر برندها

نقاط مثبت

  • ارگونومی عالی

اکثر مانیتورهای Dell دارای پایه‌هایی هستند که به‌راحتی قابل تنظیم هستند و به شما امکان می‌دهند صفحه‌نمایش را در موقعیت دید ایده‌آل قرار دهید. بسیاری از آنها با درنظرگرفتن استفاده به‌صورت چند مانیتور طراحی شده‌اند.

  • کیفیت خوب

 با استثنائات بسیار کمی، اکثر مانیتورهای Dell کیفیت ساخت خوبی دارند و به‌خوبی طراحی شده‌اند.

  • دقت رنگ خوب

مانیتورهای Dell معمولاً دارای نتایج خوب قبل از کالیبراسیون و رنگ‌های دقیق هستند.

 نقاط ضعف

  • کنتراست متوسط

تقریباً تمام مانیتورهای Dell از پنل‌های IPS استفاده می‌کنند که معمولاً کنتراست متوسطی دارند. البته استثنا در این مورد وجود دارد و همه مانیتورهای دل کنتراست متوسط ندارند.

  • عملکرد برای بازی

اکثر مانیتورهای دل عملکرد معمولی برای بازی دارند. بااین‌حال، مجموعه Alienware Dell بیشتر گیمر محور است.

مانیتور دل در مقابل ایسوس

مانیتورهای ASUS معمولاً بازه حرکتی بهتری دارند و نسبت به مانیتورهای Dell بیشتر به بازی می‌پردازند و ویژگی‌های بازی پیشرفته‌تری را ارائه می‌دهند. دل طیف گسترده‌تری از مدل‌ها را دارد و برخی از آن‌ها را در اندازه‌های بزرگ‌تر و رزولوشن‌های بالاتر برای انجام چند وظیفه به‌صورت هم‌زمان طراحی کرده است.

دل در مقابل ال جی

مانیتورهای دل معمولاً ارگونومی بسیار بهتری نسبت به ال‌جی دارند و عموماً برای استفاده در دفتر مناسب‌تر هستند. اکثر مانیتورهای ال‌جی که ما آزمایش کرده‌ایم، کنترل حرکت بهتر و ویژگی‌های بازی پیشرفته‌تری ارائه می‌دهند.

آیا مانیتور دل خوب است؟

در یک‌کلام باید گفت بله. اکثر مانیتورهای Dell کیفیت ساخت خوبی دارند و به‌خوبی طراحی شده‌اند. دقت رنگ خوب مانیتورهای Dell معمولاً دارای نتایج خوب قبل از کالیبراسیون و رنگ‌های دقیق هستند.

خرید مانیتور Dell به‌طورکلی یک انتخاب مطمئن است. مانند اکثر برندها، عملکرد آنها بسیار متفاوت است، اما حتی اکثر مدل‌های ارزان‌تر نیز برای بیشتر کاربردها عملکرد خوبی دارند.

آشنایی با نام‌گذاری و مدل‌های مانیتور دل

مانیتور 22 اینچ دل E2220H

مجموعه دل از مدل‌های بسیار ابتدایی و ارزان‌تر تا مانیتورهای حرفه‌ای پیشرفته‌تر را شامل می‌شود. درک طرح نام‌گذاری آن‌ها بسیار آسان است، بنابراین می‌دانید دقیقاً چه چیزی را فقط با شماره مدل دریافت می‌کنید.

شماره مدل دل با یک حرف شروع می‌شود که نشان‌دهنده سری است:

  • E: Essential:   این سری مانیتورهای اقتصادی دل را شامل می‌شوند.
  • P:​ Professional: مانیتورهای حرفه ای دل با حرف P شروع می‌شوند.
  • S:این مانیتورها معمولاً برای شرکت‌ها و اداره‌ها مناسب هستند.
  • U:مانیتورهای UltraSharp مناسب برای طراحان و عکاسان.
  • UPمانیتورهای UltraSharpبا  PremierColor.
  • AW : مخفف Alienware است که مانیتورهای مخصوص بازی Dell را متمایز می‌کند.

پس از آن یک کد دورقمی نشان‌دهنده اندازه و به دنبال آن دورقمی که سال مدل را نشان می‌دهد. مثلا:

  • 2520: مانیتور 25 اینچ دل مدل 2020
  • 2719: مانیتور 27 اینچی دل مدل 2019
  • 3218: مانیتور 32 اینچ دل، مدل 2018

اکثر شماره‌های مدل دل با یک یا چند حرف ختم می‌شوند که برای شناسایی ویژگی‌های خاص استفاده می‌شود. در اینجا برخی از رایج‌ترین پسوندها آورده شده است:

  • H:نسبت تصویر 16:9
  • W: نسبت تصویر فوق عریض
  • D: وضوح 1440p
  • Q: وضوح 4k
  • F:پشتیبانی از AMD FreeSync
  • G: پشتیبانی از NVIDIA G-SYNC

این بررسی را از دست ندهید: بررسی مانیتور 22 اینچ دل Dell E2220H

درباره نام‌گذاری مانیتور دل بیشتر بدانید

عدد سال در مدل شماره‌گذاری مانیتور دل دقیقاً برابر با سال تولید مانیتور نیست. به‌عنوان‌مثال، Dell S2721DGF در سال 2021 ساخته نشده است، یا UP2716D در سال 2015 عرضه شده است، نه 2016.

بنابراین 2 رقم آخر به‌احتمال زیاد سالی است که آنها تخمین می‌زنند که در همه بازارها در دسترس خواهد بود، نه سال اعلام، تولید یا حتی توزیع. به نظر منطقی است زیرا محصول می‌تواند در ماه دسامبر معرفی شود، اما در ماه آگوست برای مشتریان ارسال می‌شود، بنابراین منطقی است که 1 سال در طرح نام‌گذاری تلورانس داشته باشیم.



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

خرید آل این وان به لحاظ شکل ظاهری در واقع محصولی حدواسط لپ تاپ و کامپیوتر هستند. بدین معنا که این دستگاه از نظر فشردگی و نظم چیزی شبیه به لپ تاپ و به لحاظ شکل ظاهری، محصولی شبیه به کامپیوترهای رومیزی است.  در آل این وان کیس هایی که در کامپیوترهای قدیمی رومیزی وجود داشت کنار گذاشته شده است. این موضوع سبب گشته تا کاربرانی که در جستجوی یک دستگاه جمع و جور با قابلیت های بالا هستند، بتوانند محصول مورد نظر خویش را در میان آل این وان ها بیابند.

کاربری بالای کامپیوترهای رومیزی در بعضی مکان ها نظیر ادارات و سازمان ها و وجود تقاضا برای این محصول سبب گشت تا تولیدکنندگان کامپیوترهای رومیزی به فکر رفع ایرادات این محصول و ارتقاء آن باشند. مسئله اِشغال فضای زیاد توسط این دستگاه یکی از ایرادات آن بود که با تولید آل این وان مرتفع گشته است. در حال حاضر آل این وان هایِ موجود، کیس و اسپیکر جداگانه ندارند اما امکاناتی بالاتر از یک کامپیوتر خانگی را در خود جای داده اند.  آل این وان های عرضه شده به بازارهای جهانی صفحه نمایش لمسی و وب کم دارند و از انواع کارت حافظه پشتیبانی می نمایند. این دستگاه ماوس و صفحه کلید لمسی را دارد و پورتهای جانبی را در خود داده است.

۹ دلیل برای خرید آل این وان

1. عدم نیاز به خرید مانیتور مجزا (به دلیل برخوداری از صفحه نمایش LCD باریک و پیشرفته و یکپارچه سازی تمام قطعات داخلی کامپیوتر تاچ بدون کیس در داخل صفحه نمایش

2. سهولت در جابجایی آل این وان (به دلیل یکپارچگی ساختار و قطعات و عدم نیاز به خرید قطعات اضافی کامپیوتر

3. کاربری آسان برای وب گردی و ایجاد سند

4. نیاز به فضای کم برای کامپیوترهای بدون کیس (مزیتی است به ویژه برای کاربران سازمان ها، ادارات، ساکنان آپارتمان و تمامی افرادی که فضای کافی برای نصب کامپیوترهای رومیزی دارای کیس نیستند). 

5. کاهش مصرف برق و حرارت تولیدی (در این سیستم های حرفه ای قطعات داخلی حرارت کمتری را تولید کرده و از نظر هزینه و مصرف برق به صرفه تر بوده و کامپیوتر را خنک نگه می دارند که برای محیط زیست نیز بهتر است.)

 6. سهولت در کاربری (طراحی این دستگاه ها به گونه ای انجام شده که کابل ها در هنگان نصب اولیه به راحتی در جای خود قرار گرفته و تمامی کاربران –با اندک دانش فنی- می توانند نسبت به نصب و راه اندازی آن اقدام نمایند.)

 7. حذف درهم ریختگی کابلها (نصب یک کامپیوتر رومیزی با طرح قدیمی، نیاز به کابلهای بسیاری نظیر کابل برق، کابل صفحه نمایش، بلندگوها، کیبورد، موس و تمام لوازم جانبی دیگر دارد. غالب این کابل ها در آل این وان حذف شده است).

8. جذابیت (آل این وان ها از شکیل ترین و زیباترین دستگاه های تولید شده هستند. این دستگاه ها ضمن مزایای بیشماری که دارند به دلیل ظاهر فوق العاده شان، ظاهری خاص به فضای مورد استفاده می بخشند. اگرجه کاربر هزینه نسبتاً بالایی صرف خرید آنها می کند اما دستگاهی خارق العاده، محکم و شکیل را صاحب می گردد.)

9. ویژگی هایی منحصر بفرد (برخورداری از صفحه نمایش لمسی، ویژگی تنظیم کیفیت بالا، کنترل از راه دور و حتی کنترل های وابسته به حرکت را برای بازیهای ویدیویی).



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

از آن جایی که اکثر مخاطبین این مقاله گیمر هستند، حتما درک درستی از سیستم‌های گیمینگ دارند. و تفاوت میان پی سی خانگی معمولی و پی سی گیمینگ را به خوبی می‌دانند. همه می دانیم که تمرکز سیستم‌های گیمینگ بر روی قدرت پردازندگی گرافیکی و فرکانس بالا در سی پی یو است. اما تفاوت میان پی سی‌های قدرتمند رندرینگ و پی سی‌های گیمینگ در چیست؟ چرا خرید بعضی از پردازنده‌ها برای یک سیستم گیمینگ عاقلانه نیست؟ با اگزو گیم همراه باشید تا به جواب این سؤالات برسید. کیس رندینگ استوک را از ما بخواهید. 

همانطور که گفته شد در پی سی گیمینگ تمرکز اصلی روی فرکانس بالا در سی پی یو و جی پی یو است. کلاک اسپید بالا در این دو قطعه، بهترین تاثیر را بر روی فریم ریت دارد. در فرآیند اورکلاک نیز با بالاتر بردن فرکانس یا کلاک اسپید، تعداد فریم در هر ثانیه بالا می‌رود. از طرفی سیستم‌های گیمینگ بنا به سلیقه ی مخاطب از نور پردازی‌ها و طراحی‌های خاصی برخوردارند که در پی سی‌های معمولی و سیستم‌های کاری دیده نمی‌شود.

تعریف پی سی رندرینگ

در یک دفتر کار، برای اجرای نرم افزار‌های سنگین Adobe و رندر گرفتن در نرم افزارهای ساخت انیمیشن، نیاز به یک پی سی فوق قدرت مند است که ساعت‌ها در روز بتوان از آن کار کشید و در پایان کار رندرهای سنگین از آن گرفت. یک کیسِ رندرینگ طوری طراحی شده که میزان زیادی از فرمان‌ها را به طور همزمان اجرا کند و عمر قطعات به دلیل مصرف بالا زیاد باشد. برای یک کیس رندرینگ رم بسیار بالاتری لازم است و همچنین تعداد هسته‌های پردازنده بر فرکانس هر هسته اولویت دارد.

 

تفاوت میان آن‌ها

شاید این سؤال در ذهن شما شکل گرفته باشد که چه تفاوتی میان رندر فریم‌های بازی و رندر کارهای گرافیکی برای یک کیس وجود دارد؟ کیس‌های گیمینگ در هر ثانیه بیش از 100 فریم با بالاترین گرافیک را رندر می‌کنند و چرا از همین کیس‌ها برای شرکت‌های کارهای گرافیکی استفاده نمی‌شود؟

تفاوت میان هر قطعه و هر بخش را با هم مرور می‌کنیم تا مسئله روشن تر شود.

  1. CPU :

همانطور که اشاره شد، سیستم‌های رندرینگ به پردازنده‌های قوی برای اجرای چندین فرمان در لحظه را دارند. در مقاله ی مقایسه ی کور آی 3 ،‌5 و 7 برای گیمینگ، راجع به تفاوت میان آن‌ها صحبت شد و در نتیجه دانستیم که برای پی سی‌های گیمینگ هزینه ی 6 برابری یک سی پی یو کور آی 7 ، فریم ریت شما را به اندازه ی پولی که می‌پردازید بالاتر نمی‌برد و گزینه‌های آی 5 و آی 3 نیز برای کیس‌های گیمینگ عاقلانه است. اما برای کیس‌های رندرینگ اینطور نیست.در کیس‌های رندرینگ نیاز به تعداد هسته بیشتر در پردازنده هست. در نتیجه برای یک کیس رندرینگ رده پایین با کمترین هزینه،‌نمی‌توان کمتر از اینتل کور آی 7 و ریزن 7 در نظر گرفت.

Intel Core i9 و AMD Rezen Thrdripper ،‌ پر استفاده ترین پردازنده‌ها در کیس‌های رندرینگ هستند. در اصل برای یک دفتر کار، چندان نمی‌توان روی یک کیس رندرینگ با قدرت پردازنده کمتر از آی 9 حساب کرد.

اما کیس‌های رندرینگ ابر قدرت مندی نیز هستند که از پردازنده‌های AMD EPYC استفاده می‌کنند که 64 هسته و 128 رشته دارند! این موارد سی پی یوهای قدرتمند در کامپیوترهای سرور و کامپیوترهای رندرینگ استفاده می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 49
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

بیایید با یک سوال شروع کنیم: دلتان می‌خواهد کامپیوترتان را آپگرید کنید و پول کافی برای خرید یک کارت گرافیک قوی یا پردازنده‌ (CPU) حرفه‌ای ندارید؟ ساده‌ترین راهکار در چنین شرایطی، به‌روزرسانی حافظه‌ی رم کامپیوتر است. ارتقای رم در عین کم‌هزینه بودن، می‌تواند تاثیر ملموسی روی عملکرد کلی کامپیوتر بگذارد و سرعت بالاتری را برایتان مهیا کند. تا امروز استفاده از ۸ گیگابایت رم در کامپیوترها یک استاندارد حداقلی بود و حالا با معرفی بازی‌های جدید، اکثر سازنده‌ها استفاده از حداقل ۱۶ گیگابایت را توصیه می‌کنند. اما انتخاب یک رم خوب تنها به مشخص کردن مقدار آن خلاصه نمی‌شود. فاکتورهای متعددی برای انتخاب یک رم خوب وجود دارند که توجه به آنها می‌تواند خرید بهتری را برایتان رقم بزند. شما باید قبل از خرید به مواردی از قبیل سرعت، زمان تاخیر و تعداد کانال‌ هم دقت کنید و اینجا است که انتخاب رم کمی دشوار می‌شود. با مطالعه‌ی این راهنمای خرید، می‌توانید آگاهانه‌تر نسبت به خرید رم اقدام کنید.

کیس ddr3 با رم 8 گیگ را از ما بخواهید. 

دو فرم ساختاری کلی برای حافظه‌های رم وجود دارد که یکی از آنها DIMM است و دیگری SO-DIMM نامیده می‌شود. این دو با وجود شباهت‌های تکنولوژیک و کاربردی زیادی که دارند، نباید با هم اشتباه گرفته شوند. تفاوت اصلی در سایز این ماژول‌ها است. DIMM ابعاد بزرگتر و کشیده‌تری دارد و در کامپیوترهای دسکتاپ استفاده می‌شود. اما SO-DIMM کوچک‌تر است و به همین دلیل در لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای All in One به کار می‌رود.

حافظه‌های رم در انواع مختلفی ارائه شده‌اند و با عنوان شماره‌داری از استاندارد DDR از یکدیگر قابل تشخیص هستند. استانداردهای DDR که با ترتیب شماره‌‌هایشان مشخص می‌شوند، تا DDR4 معرفی شده‌اند و هر کدام در مقایسه با نسل قبلی بهبود پیدا کرده‌اند. در حالت کلی می‌توان گفت هر نسل DDR در مقایسه با نسل قبلی سرعت بیشتری دارد، برق کمتری مصرف می‌کند و زمان تاخیر را کمتر کرده است. عامل محدود کننده‌ای که بر سر راه کاربر وجود دارد، این است که نمی‌توان از هر نسل از این حافظه‌ها روی کامپیوتر طراحی شده برای نسل قبلی استفاده کرد. زیرا استانداردهای DDR در تعداد پین‌های اتصال و فاصله‌ی بین شکاف وسط ماژول با هم تفاوت دارند. مثلا در مدل DIMM رم DDR3 شاهد ۲۰۴ پین بودیم و حالا تعداد پین‌ها در رم‌های DDR4 دسکتاپی به ۲۸۸ عدد رسیده‌است. بنابراین برای کامپیوتری که برای استفاده از رم DDR3 طراحی شده، نمی‌توانید رم‌های DDR4 را به خدمت بگیرید. هر مادربرد کامپیوتر، تنها یک نوع از این استاندارد را قبول می‌کند و همین مادربرد است که اجازه‌ی استفاده از انواع مختلف را نمی‌دهد. اگر نمی‌دانید چه نوع حافظه‌ای در کامپیوتر شما وجود دارد، شاید بتوانید از روی زمان خرید کامپیوتر به نوع حافظه‌ی آن پی ببرید:

مدل DDR: در کامپیوترهای سال ۲۰۰۲ میلادی (۱۳۸۱ شمسی) به کار می‌رفت.

مدل DDR2: از اواسط سال ۲۰۰۲ میلادی (۱۳۸۱ شمسی) معرفی شد و از همان زمان در کامپیوترها به کار رفت.

مدل DDR3: از سال ۲۰۰۷ میلادی (۱۳۸۶ شمسی) در کامپیوترها به کار رفته و بیشترین میزان نفوذ را در بازار کامپیوتر داشته است.

مدل DDR4: در سال ۲۰۱۴ میلادی (۱۳۹۳ شمسی) معرفی شده و تا به حال سریع‌ترین استاندارد این خانوده است.



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

انواع پورت در کامپیوتر

در عرصه کامپیوتر پورت انواع مختلفی دارد. مهمترین آنها پورت‌های سخت افزاری و نرم افزاری است. در ادامه انواع این پورت‌ها و کاربردشان را بررسی می‌کنیم.

hdmi مانیتور با پورت را از ما بخواهید

۱- پورت سخت افزاری یا پورت جانبی حفره یا اتصالی است که در قسمت جلو یا پشت دستگاه‌ها قرار دارد و کامپیوتر به وسیله آن امکان دسترسی به دستگاه‌های خارجی یا اکسترنال را پیدا می‌کند؛ مثلا مانیتور، کیبورد، موس، اسپیکر، پرینتر، فلش. کار اصلی پورت کامپیوتر این است که نقطه اتصال باشد و امکان انتقال اطلاعات بین کامپیوتر و دستگاه‌های جانبی را فراهم کند. این نوع پورت چون بین دستگاه‌ها ارتباط برقرار می‌کند، پورت ارتباطی هم نامیده می‌شود. در ادامه پورت‌های مختلف کامپیوتری که روی دستگاه‌ها می‌بینید را توضیح می‌دهیم.

می‌توان با نصب کارت افزونه یا Expansion Card به کامپیوتر، تعداد پورت‌ها را بیشتر کرد. مثلا اگر کامپیوترتان پورت FireWire ندارد می‌توانید کارت افزونه‌ای با پورت FireWire اضافه کنید.

۲- پورت نرم افزاری یا پورت شبکه جایی است که اطلاعات ارسال می‌شود. مثلا پورت ۸۰ پورت http است. کاربران ویندوز می‌توانند با دستور netstat تمام اتصالات اکتیو که در حال استفاده هستند را ببینند. پس از بررسی انواع پورت سخت افزاری، می‌پردازیم به اینکه پورت نرم افزاری چیست و چه انواعی دارد.

برای اینکه پورت‌های کامپیوتری یا شبکه را بلاک کنیم، می‌توانیم از فایروال نرم افزاری یا سخت افزاری استفاده کنیم. اگر به پورت خاصی دسترسی ندارید ممکن است قبلا توسط ادمین شبکه در فایروال غیرفعال شده باشد.

انواع پورت سخت افزاری

پورت‌های سخت افزاری بر اساس نوع یا پروتکلی که استفاده می‌کنند به دو دسته تقسیم می‌شوند:

پورت‌های سریال: اینترفیسی است که از پروتکل سریالی استفاده می‌کند یعنی در هر لحظه انتقال دیتا روی خط ارتباطی یک بیت است. رایج‌ترین نوع پورت سریال، کانکتور D-Subminiature یا D-sub است که سیگنال‌های RS-232 را منتقل می‌کند.

پورت‌های موازی: اینترفیسی است که در آن ارتباط کامپیوتر و دستگاه جانبی به روش موازی برقرار می‌شود یعنی انتقال دیتا با استفاده از بیش از یک خط یا سیم ارتباطی انجام می‌شود. پورت پرینتر نمونه‌ای از پورت موازی است.

پورت PS/2: کانکتورPS/2 برای اتصال موس و کیبورد استفاده می‌شود. IBM آن را برای کامپیوترهای سری Personal Systems/2 معرفی کرد و به همین دلیل نامش PS/2 است. رنگ بنفش آن مخصوص کیبورد و رنگ سبز آن مخصوص موس است بنابراین اگر موس یا کیبورد را به پورت اشتباه بزنید، کامپیوتر آنها را نمی‌شناسد.

پورت PS/2 دیگر در سیستم ها وجود ندارد و برای اتصال موس و کیبورد از USB استفاده می‌شود. ارتباط PS/2 سریال است اما چون پورت سریال به اینترفیسی گفته می‌شود که از استاندارد RS-232 استفاده می‌کند، این پورت را جدا از پورت های سریال بررسی کردیم.

انواع پورت سریال

دو نوع پورت سریال داریم که ۹ و ۲۵ پین دارند و نرخ انتقال اطلاعات در آنها ۱۱۵ kbps است:

پورت DB-25: نوعی کانکتور D-sub به شمار می‌رود. DB-25 پورت ارتباط سریال RS-232 است اما به ندرت به عنوان پورت سریال استفاده می‌شود و اغلب به عنوان پورت موازی پرینتر و به جای کانکتور ۳۶ پینه موازی به کار می‌رود. بیشتر برنامه‌ها به تمام پین‌های B-25 احتیاج ندارند.



:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

انواع پورت در کامپیوتر

در عرصه کامپیوتر پورت انواع مختلفی دارد. مهمترین آنها پورت‌های سخت افزاری و نرم افزاری است. در ادامه انواع این پورت‌ها و کاربردشان را بررسی می‌کنیم.

hdmi مانیتور با پورت را از ما بخواهید. 

۱- پورت سخت افزاری یا پورت جانبی حفره یا اتصالی است که در قسمت جلو یا پشت دستگاه‌ها قرار دارد و کامپیوتر به وسیله آن امکان دسترسی به دستگاه‌های خارجی یا اکسترنال را پیدا می‌کند؛ مثلا مانیتور، کیبورد، موس، اسپیکر، پرینتر، فلش. کار اصلی پورت کامپیوتر این است که نقطه اتصال باشد و امکان انتقال اطلاعات بین کامپیوتر و دستگاه‌های جانبی را فراهم کند. این نوع پورت چون بین دستگاه‌ها ارتباط برقرار می‌کند، پورت ارتباطی هم نامیده می‌شود. در ادامه پورت‌های مختلف کامپیوتری که روی دستگاه‌ها می‌بینید را توضیح می‌دهیم.

می‌توان با نصب کارت افزونه یا Expansion Card به کامپیوتر، تعداد پورت‌ها را بیشتر کرد. مثلا اگر کامپیوترتان پورت FireWire ندارد می‌توانید کارت افزونه‌ای با پورت FireWire اضافه کنید.

۲- پورت نرم افزاری یا پورت شبکه جایی است که اطلاعات ارسال می‌شود. مثلا پورت ۸۰ پورت http است. کاربران ویندوز می‌توانند با دستور netstat تمام اتصالات اکتیو که در حال استفاده هستند را ببینند. پس از بررسی انواع پورت سخت افزاری، می‌پردازیم به اینکه پورت نرم افزاری چیست و چه انواعی دارد.

برای اینکه پورت‌های کامپیوتری یا شبکه را بلاک کنیم، می‌توانیم از فایروال نرم افزاری یا سخت افزاری استفاده کنیم. اگر به پورت خاصی دسترسی ندارید ممکن است قبلا توسط ادمین شبکه در فایروال غیرفعال شده باشد.

انواع پورت سخت افزاری

پورت‌های سخت افزاری بر اساس نوع یا پروتکلی که استفاده می‌کنند به دو دسته تقسیم می‌شوند:

پورت‌های سریال: اینترفیسی است که از پروتکل سریالی استفاده می‌کند یعنی در هر لحظه انتقال دیتا روی خط ارتباطی یک بیت است. رایج‌ترین نوع پورت سریال، کانکتور D-Subminiature یا D-sub است که سیگنال‌های RS-232 را منتقل می‌کند.

پورت‌های موازی: اینترفیسی است که در آن ارتباط کامپیوتر و دستگاه جانبی به روش موازی برقرار می‌شود یعنی انتقال دیتا با استفاده از بیش از یک خط یا سیم ارتباطی انجام می‌شود. پورت پرینتر نمونه‌ای از پورت موازی است.

پورت PS/2: کانکتورPS/2 برای اتصال موس و کیبورد استفاده می‌شود. IBM آن را برای کامپیوترهای سری Personal Systems/2 معرفی کرد و به همین دلیل نامش PS/2 است. رنگ بنفش آن مخصوص کیبورد و رنگ سبز آن مخصوص موس است بنابراین اگر موس یا کیبورد را به پورت اشتباه بزنید، کامپیوتر آنها را نمی‌شناسد.

پورت PS/2 دیگر در سیستم ها وجود ندارد و برای اتصال موس و کیبورد از USB استفاده می‌شود. ارتباط PS/2 سریال است اما چون پورت سریال به اینترفیسی گفته می‌شود که از استاندارد RS-232 استفاده می‌کند، این پورت را جدا از پورت های سریال بررسی کردیم.

انواع پورت سریال

دو نوع پورت سریال داریم که ۹ و ۲۵ پین دارند و نرخ انتقال اطلاعات در آنها ۱۱۵ kbps است:

پورت DB-25: نوعی کانکتور D-sub به شمار می‌رود. DB-25 پورت ارتباط سریال RS-232 است اما به ندرت به عنوان پورت سریال استفاده می‌شود و اغلب به عنوان پورت موازی پرینتر و به جای کانکتور ۳۶ پینه موازی به کار می‌رود. بیشتر برنامه‌ها به تمام پین‌های B-25 احتیاج ندارند.



:: بازدید از این مطلب : 46
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

کارت گرافیک استوک، دست دوم، صنعتی، استوک اروپایی، ریفر؛ این‌ها تنها چند نمونه از اسم‌هایی است که وارد کنندگان و فروشندگان بر روی لپ تاپ و قطعات کامپیوتر غیر نو (کارکرده) می‌گذارند. اما قطعات استوک چیست و چه معایبی دارند؟ این نوشتار را بخوانید تا سرتان کلاه نرود.

 

در اصطلاح عامیانه به هر کالای غیر نو با هر شرایطی استوک (Stock) می گویند. این قطعات و محصولات (برای نمونه: لپ تاپ یا کیس) می‌توانند کارکرده، تعمیری، ریفربیش یا مرجوع شده باشند. بنابراین اساساً کالای استوک نو نیست اما ممکن است شرایط ظاهری آن خوب باشد

یک لپ تاپ یا کیس آماده استوک می‌تواند سال‌ها استفاده باشد یا تنها مدت کوتاهی کار کرده باشد اما مرجوع شده باشد که حالا به عنوان استوک فروخته می‌شود. باید در نظر داشته باشید که اغلب قطعات کامپیوتر و لپ تاپ‌های استوک سال‌ها استفاده شده‌اند و پس از سرویس یا تعمیر، به عنوان کالای استوک روانه بازار شده‌اند.

پس وقتی که درباره یک کالای استوک صحبت می‌کنیم، می‌تواند هر شرایطی داشته باشد اما در هر حالت یک کالای غیر نو و کارکرده است.

چرا قطعات استوک ظاهر تمیز و سالم دارند؟

در مناطقی چون اروپا، شرکت‌های خصوصی و سازمان‌های دولتی پس از یک بازه زمانی مشخص، ممکن است تمامی لپ تاپ‌ها و کامپیوترهای مورد استفاده خود را کنار بگذارند و نمونه‌های نو و جدید را جایگزین آنها کنند. همچنین بسیاری از خریداران از لپ تاپ یا کامپیوتر خود با دقت نگه داری می‌کنند. بنابراین یک کالای استوک می‌تواند ظاهر تمیز و سالم داشته باشد و قطعه استوک لزوماً به معنای ظاهر کارکرده یا مستهلک نیست.

همچنین ممکن است کالای استوک پیش از عرضه مجدد به بازار، مورد تعمیر، بازسازی و سرویس قرار بگیرند.

مزیت قطعه کامپیوتر و لپ تاپ استوک چیست؟
تنها مزیت قطعات کامپیوتر، کیس یا لپ تاپ استوک، قیمت پایین آنها است. با این حال خیلی زود ممکن است این ارزش از دست برود و اگر یک کالای نو با قیمت بالاتر خریده بودید، به نفعتان بود.

معایب قطعات کامپیوتر، لپ تاپ و کیس استوک چیست؟
برای قطعات و لپ تاپ استوک می‌توان معایب بسیار زیادی را برشمرد اما آنکه برای نخریدن آن دلیل بخواهد، همین چند مورد هم زیادی است.

کارکرده بودن قطعات استوک
اولین و بزرگ‌ترین عیب کالاهای استوک، کارکرده بودن آنها است. بنابراین شانس اینکه تعمیر شده باشند، در سلامت کامل به سر نبرند و مشکلاتی داشته باشند وجود دارد. همچنین از آنجایی که کالاهای استوک ممکن است ماه‌ها و سال‌ها مورد استفاده قرار گرفته باشند، به پایان عمر خود نزدیک شده‌اید یا دیگر همانند ماه‌های اول کار نمی‌کنند. این عیب در خصوص قطعات و کالاهایی چون پرینتر و هارد دیسک که اجزای مکانیکی دارند، چشمگیرتر است. قطعاتی چون SSD هم طول عمر کاملاً محدودی دارند و در دراز مدت مزیت قیمت پایین‌تر را از دست می‌دهند و به ضرر شما تمام می‌شود.

قطعات استوک می‌توانند کارایی اولیه خود را از دست داشته باشند، مستهلک باشند یا خیلی زودتر از یک کالای نو خراب و دچار مشکل شوند. این واقعیت می‌تواند باعث شود خیلی زود ناچار شوید بیشتر از قیمت نمونه نو، برای تعمیر کالای استوک هزینه کنید. در این صورت اگر از همان ابتدا یک نمونه نو با قیمت بالاتر خریداری کرده بودید، به نفعتان بود.

گاهی نیز دیده می‌شود که یک کالای دیجیتال استوک به روش غیر اصولی سرویس یا تعمیر شده است که آن را یکبار مصرف کرده و دیگر امکان انجام تعمیرات بر روی آن وجود ندارد.

نداشتن خدمات پس از فروش و به روز نبودن قطعات استوک
دومین عیب قطعات و لپ تاپ استوک، نداشتن خدمات پس از فروش و پشتیبانی است. هنگامی که شما یک کالای نو را خریداری می‌کنید، چه گارانتی داشته باشد یا نه، برای چند سال از طرف سازنده آن پشتیبانی و آپدیت دریافت می‌کنید. اما قطعات استوک غالباً به تهِ خط رسیده‌اند و خبری از آپدیت‌ها، قابلیت‌های نرم افزاری جدید و درایورها و وصله‌های امنیتی نیست. به این ترتیب کالای استوک قابلیت‌ها و امکانات ارزش افزوده ندارد.

فریب گارانتی‌های شرکتی و ضمانت کوتاه مدت را هم نخورید که اغلب پاسخگو نیستند.

غیر قابل اعتماد بودن قطعات استوک
سومین عیب قطعات و لپ تاپ استوک، غیر قابل اعتماد بودن آنها است. شاید در ظاهر کالای استوک وضعیت ظاهری خوبی داشته باشد و سرویس شده باشد، اما در هر صورت شانس خرابی آن در کوتاه مدت بالاتر از کالای نو است. همچنین شما نمی‌دانید که این کالاها با استفاده از قطعات و لوازم مصرفی اصلی و نو سرویس شده‌اند یا نه. گاهی هم دیده می‌شود که لپ تاپ و قطعات کارکرده متعلق به بازار خود ایران را به عنوان استوک اروپایی و صنعتی می‌فروشند.

در نظر داشته باشید روشن شدن و کارکردن یک لپ تاپ یا قطعه استوک به معنای سالم بودن آن نیست و بسیاری مواقع در استفاده طولانی مدت متوجه وجود انواع مشکلات می شوید.



:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

کیس اسمبل شده استوک به کیس هایی می گویند که از قبل توسط شرکت ها یا کارخانه ها قطعات داخل آن نصب شده و قابل راه اندازی می باشد. امروزه دیگر برای خرید یک کیس اسمبل شده نیاز نیست دچار دردسرهای زیادی شوید، کافی است مشخصات مورد نظر خود را در ذهن داشته باشید و در وبسایت گلکسی پیکسل اقدام به مشاهده، انتخاب و خرید نمایید. ما در این مقاله در فروشگاه اینترنتی قطعات و لوازم جانبی کامپیوتر گلکسی پیکسل قصد داریم روش اسمبل کردن یک کیس کامپیوتر را توضیح دهیم و به طور کامل قطعاتی که برای اسمبل کردن یک رایانه لازم است را به طور کامل برایتان شرح دهیم.

این مجموعه از آموزش و دستور العمل ها به شما کمک می کند تا یک رایانه خوب جمع آوری کنید که توانایی اجرای اکثر نرم افزار های مدرنی را که امروزه در اکثر کامپیوتر ها استفاده می گردد داشته باشد. رایانه های مدرن وقتی مقرون به صرفه تر می شوند که کاربران با چند ساعت تلاش سرمایه مالی خود را ارتقاء ببخشند. اسمبل کردن یک کیس اسمبل شده نیاز به دانش سخت افزاری و فنی مناسبی در این زمینه دارد که ما در این مقاله برای شما توضیح لازم را جهت اسمبل کردن کیس کامپیوتر خواهیم داد.

 

بعد از اینکه تمام قطعات و مواد مورد نیاز را در اختیار داشتید ، مونتاژ کامپیوتر شما بین ۲ تا ۴ ساعت طول می کشد و شما باید بتوانید از ابزارهای دستی ساده مانند پیچ گوشتی و انبر استفاده کنید. اسمبل کردن یک کامپیوتر نیازمند حداقل امکانات سخت افزاری و ابزاری برای نصب و راه اندازی می باشد. اگر در تهیه حداقل های سخت افزاری و ابزارهای لازمه برای اسمبل کردن کامپیوتر مشکل دارید این کار را به یک متخصص امر بسپارید که در این زمینه مهارت های فنی مورد نیاز را دارا می باشد.

احتیاط:  قبل از خرید ، مشخصات سازنده را روی همه موارد دو بار بررسی کنید. باید قطعات کیس کامپیوتر اسمبل شده ما با یکدیگر سازگار باشند، در غیر اینصورت مجدد اقدام به انتخاب قطعات داشته باشید و قطعات سازگار با یکدیگر را برای اسمبل کردن کیس استفاده نمایید. قطعات ناسازگار با یکدیگر به راحتی میتوانند باعث آسیب رساندن به یکدیگر و کل کامپیوتر، یا عدم کارایی سیستم شوند. بطور مثال گرفتن رم DDR2  برای یک مادربرد با اسلات RAM از نوع DDR4 کار اشتباهی است، زیرا از رم های DDR3 اسلات سخت افزاری نصب شده روی مادربرد که رم بتواند روی آن نصب شود متفاوت از اسلات سخت افزاری مادربرد نوع DDR2  می باشد. بنابر این به سازگاری قطعات کامپیوتر خود به دقت توجه کنید. به سازگاری پردازنده و مادربورد هم حتما دقت داشته باشید، برخی از مادربرد ها بعضی از پردازنده و سی پی یو ها را پشتیبانی نمی کنند.



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

بُردِ مادر یا مادربرد دست دوم یا برد اصلی تخته مداری الکتریکی است که بخش‌های گوناگون رایانه مانند واحد پردازنده مرکزی، حافظه دسترسی اتفاقی(RAM) و… بر روی آن سوار می‌شوند و قطعه‌های بسیار کاربردی و مهم دیجیتالی نظیر بایوس (BIOS) در آن قرار گرفته‌اند. در کامپیوترهای اپل آن را برد منطقی می‌نامند.

 

مادربرد اصلی‌ترین بخش یک رایانه به‌شمار می‌رود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمت‌های دیگر است. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان‌طور که از نامش پیداست تنها یک پردازنده‌است. ارتباط پردازشگر با ابزار خارجی (به جز در موارد معدود) توسط بایوس (BIOS) انجام می‌گیرد و در حقیقت بین پردازشگر و ورودی/خروجی‌ها همواره یک مدار واسط وجود دارد.

 

انتخاب مادربرد ، یکی از تصمیمات مهم در زمان تهیه و یا ارتقاء یک کامپیوتر است .انتخاب فوق ، علاوه بر تاثیر مستقیم بر عملکرد فعلی سیستم ، بیانگر انعطاف سیستم در زمان ارتقاء نیز می باشد . قابلیت های فعلی یک کامپیوتر و پتانسیل های ارتقاء آن در آینده ، جملگی به نوع مادربرد انتخابی بستگی خواهد داشت . امروزه بر روی مادربردها ، پورت های پیشرفته ای نظیر  FireWare IEEE 1394و یا USB 2.0 و حتی کارت های ( تراشه ) صدای شش کاناله و کنترل های RAID وجود داشته که می توان از آنان در زمان ارتقاء سیستم و بدون نیاز به نصب امکانات جانبی دیگر ، استفاده بعمل آورد.

تاریخچه مادربرد:

برد اصلی (MotherBoard) یکی از اجزای اساسی و مهم کامپیوترهای شخصی محسوب می گردد. در سال ۱۹۸۲همزمان با ارائه اولین کامپیوترهای شخصی از برد اصلی استفاده گردید. اولین برد اصلی از لحاظ اندازه نسبتا” بزرگ و بر روی آن ریزپردازنده ۸۰۸۰ نصب گردید. این برد شامل BIOS ، سوکت هائی برای حافظه مربوط به CPU و مجموعه ای از اسلات ها بود که کارت هائی از طریق آنها به برد اصلی متصل می گردیدند.

در صورتیکه قصد استفاده از فلاپی درایو و یا یک پورت موازی و … وجود داشت، می بایست یک برد جداگانه تهیه و آن را از طریق یکی از اسلات های موجود، به برد اصلی متصل کرد. وضعیت فوق سرگذشت اولین بردهای اصلی استفاده شده در کامپیوترهای شخصی بود.

 

شرکت های آی . بی .ام و اپل با ایجاد تغییرات اساسی، بردهائی را طراحی نمودند که امکان اضافه کرد پتانسیل های دلخواه و جدید در هر زمان میسر بوده و تولید کنندگان متعدد بتوانند محصولات خود را بر اساس استانداردهای فوق طراحی و به بازار عرضه نمایند. برد اصلی یک مدار چاپی چند لایه است.

 

مسیرهای مسی که Traces نامیده می گردند، امکان حرکت سیگنال و ولتاژ را بر روی برد اصلی فراهم می نمایند. از تکنولوژی چند لایه استفاده شده تا بدین طریق برخی از لایه های برد ، قادر به حمل داده برای BIOS ، پردازنده و حافظه بوده در حالیکه لایه های دیگر ولتاژ و Ground را بدون نگرانی از اتصال کوتاه جابجا نمایند.

 

اندازه گذرگاه داده (Data Bus) برد های اصلی جدید دارای یک گذرگاه داده ای شصت و چهار بیتی می باشند. گذرگاه فوق عرض بزرگراهی را نشان می دهد که داده ها در طول آن حرکت و دراحتیار پردازنده گذاشته شده و یا پردازنده نتایج عملیات خود را از طریق آنها ارسال می نماید.



:: بازدید از این مطلب : 56
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که مهم ترین تفاوت سیستم کیس استوک گیمینگ با سیستم گیمینگ دست دوم چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که سیستم های گیمینگ استوک محصولات مهم و کاربردی هستند که در دسته بندی های مختلفی به فروش می رسند. امروز، ما قصد داریم تا در مورد انواع سیستم گیمینگ استوک، نو و دست دوم با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

 

برای دیدن بهترین سیستم های گیمینگ ما اینجا کلیک کنید

 

تعریف سیستم گیمینگ استوک

تفاوت سیستم گیمینگ استوک با سیستم گیمینگ دست دوم بسیار زیاد است. بیایید کارمان را با سیستم گیمینگ استوک شروع کنیم. این مدل از سیستم مخصوص بازی، در یک کشور خارجی همچون کشور های اروپایی و آمریکایی برای اولین بار فروخته شده و کاربر آن را دریافت کرده است. کاربر پس از خرید، به هر دلیلی از خرید خود پشیمان شده است. شرکت های تولید کننده نمی توانند در یک کشور همچون آمریکا، خریدار را به حال خود رها کنند. آنها باید محصول فروخته شده را پس بگیرند و آن را بررسی کنند. آنها دیگر نمی توانند محصول مورد نظر را به عنوان نو بفروشند. پس آنها سیستم گیمینگ مورد نظر را به صورت استوک در بازار عرضه می نمایند.

سیستم گیمینگ استوک فرق زیادی با نو ندارد. تنها تفاوت آن در باز شدن جعبه و چند ساعت کار عادی می باشد. محصولات استوک گرید های مختلفی دارند. هر کدام از این گرید ها نشان دهنده یک میزان سلامتی هستند. معمولا محصولات ارائه شده در کشور ما همگی گرید A بوده و قدرت بالایی هم دارند

تفاوت سیستم گیمینگ استوک با سیستم گیمینگ دست دومتفاوت سیستم گیمینگ استوک با سیستم گیمینگ دست دوم

 

تعریف سیستم مخصوص بازی دست دوم

یک سیستم گیمینگ دست دوم، مدت زمان زیادی کار کرده است. معمولا محصولات دست دوم چند سال کار کرده و هنگامی که صاحبان قبلی از آنها خسته می شوند، برای فروش آماده می شوند. سیستم های گیمینگ دست دوم معمولا قیمت پایین تری در مقایسه با محصولات استوک دارند. ولی، شما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که محصولات دست دوم طول عمر پایین تری هم داشته و بیشتر کار کرده اند. در نتیجه، مدل های دست دوم سیستم بازی بازدهی خیلی زیادی برای اکثر افراد نخواهد داشت.

 

تاثیر بودجه بر روی خرید سیستم گیمینگ

برای خرید سیستم بازی، شما باید به بودجه تان توجه ویژه ای داشته باشید. در واقع مهم ترین عاملی که شما باید برای خرید این محصول مد نظر خود قرار دهید، بودجه است. بودجه شما بیشترین تاثیر را بر روی نوع سیستم و نوع خرید می گذارد. اگر شما بودجه کافی دارید، در اولین مرحله بهتر است که خودتان یک سیستم نو اسمبل کنید.

در این صورت شما هزینه اسمبل کردن را به شرکت های تولید کننده و فروشنده پرداخت نمی کنید. ولی، اگر شما چاره ای ندارید و به دنبال سیستم های استوک هستید، بهتر است که به دنبال بهترین فروشگاه ها باشید. در ضمن، شما می توانید قطعات استوک را نیز دریافت کنید و آنها را اسمبل کنید. قطعات استوک به گونه ای طراحی شده اند که بازدهی بالایی برای همه افراد داشته باشند. یعنی شما لزوما نباید سیستم های استوک را به صورت اسمبل شده تهیه کنید. شما خیلی راحت می توانید آنها را اسمبل کنید.



:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

 مینی کیس ها همان کیس های عادی هستند با این تفاوت که در ابعادی کوچک تر طراحی و تولید شده اند. این مینی کیس ها در هر برندی مشخصه ای در نام خود دارند که نشان دهنده این ویژگی است. در این مقاله قصد داریم به صحبت درباره مینی کیس استوک نسل 9 و مزایا و معایب آن بپردازیم.

مینی کیس ها بخشی از بازار کیس های کامپیوتری هستند که از هر زمان دیگری بیشتر در دسترس هستند. این مسئله بسیار جذاب است زیرا اندازه بسیاری از کیس ها در ابعاد کوچک، به اندازه جدید ترین کنسول های بازی نزدیک است. اگر فضای روی میز شما محدود است یا اگر می خواهید برای سیستم گیمینگ خود، یک مینی کیس را در محلی نزدیک به مانیتور قرار دهید، کیس های سایز کوچک بهترین انتخاب برای شما هستند.

اشکال و انواع مینی کیس ها

کیس هایی که در ابعاد کوچک ساخته شده اند، انواع مختلفی دارند: از کیس های SFF گرفته تا کیس های Mini ITX و… اما آنچه شما انتخاب می کنید، باید متناسب با نیازتان از آن کیس کامپبوتر باشد. در ادامه ما به توضیح کیس های SFF می پردازیم.

اندازه کیس های کامپیوتر SFF بر حسب لیتر محاسبه می شود و در اندازه ها، انواع و اشکال مختلفی وجود دارد. این سایز های مختلف شامل:

  • اندازه مکعبی
  • اندازه جعبه های کفش
  • اندازه Nettops
  • اندازه سینمای خانگی
  • فرم فاکتور فوق العاده کوچک یا USFF
  • واحد بعدی محاسبات یا NUC
  • اندازه کتابی

به غیر از فاکتور اندازه برای کیس های کامپیوتر، فاکتور سبک بودن و قابل حمل بودن نیز، مینی کیس ها را به محبوبیت زیادی رساند. تولید کنندگان کیس های Small Form Factor بر روی طراحی ارگونومیک و زیبایی این کیس ها متمرکز شده اند. با بهترین استفاده از پیشرفت های فناوری و طراحی قطعات، تولیدکنندگان اکنون توانسته اند مینی کیس های قدرتمندی را در اختیار مردم قرار دهند که در مقایسه با کیس های قدیمی بسیار کوچک است.


مزایای مینی کیس ها

  1. فضای اشغال شده: کمبود فضا باعث شد که ایده ساخت کیس های کامپیوتری کوچک عملی شود چرا که مینی کیس ها در مقایسه با انواع کیس های قدیمی، فضای فیزیکی کمتری را اشغال می کنند.
  2. مصرف انرژی: مصرف برق بسیار کمتری دارد و در نتیجه باعث کاهش هزینه های انرژی شما می شود که به دلیل فن های کوچک تر و سخت افزار ضعیف تر، کم مصرف است.
  3. وزن: مینی کیس ها دارای وزن کمی هستند که حمل آن به مکان های جدید و کار با آن را آسان می کند.
  4. نصب: اندازه و طراحی کوچک آن ها، نصب این کیس ها را بر روی میز شما آسان می کند و می توانید آن را زیر میز یا پشت مانیتور قرار می دهید تا از امنیت بیشتری برخوردار باشد.
  5. مناسب برای کار های شخصی: برای کسانی که می خواهند سیستم سرگرمی خود را راه اندازی کنند و شارژ و توان مصرفی سیستم برای آن ها مهم است، یک مینی کیس کاملاً مناسب برای استفاده این اشخاص است در حالی که روی کاناپه نشسته اند و به راحتی با سیستم خود کار می کنند.
  6. طراحی زیبا و ظریف: روند مینیمالیسم می تواند سازندگان کامپیوتر های شخصی را نیز تحت تأثیر قرار دهد و این کیس های کوچک اگر به درستی مونتاژ شوند، مینیمال بودن آن ها واضح به نظر می رسند.
  7. گران بودن: به کسانی که بودجه کمی دارند توصیه می شود از خرید مینی کیس ها خودداری کنند. چرا که هرچه کوچک تر باشند، قیمت بالا تری دارند. در حالی که در دسترس بودن کیس های کوچک در بازار، بهبود یافته است هنوز شرکت های سفارشی در این عرصه ظاهر می شوند و آن ها برای تأمین هزینه های خود مجبور به پرداخت هزینه بیشتری هستند.
  8. محدودیت انتخاب قطعات: همه قطعات در مینی کیس ها جای نمی گیرند. شما باید خنک کننده پردازنده، RAM ، GPU و سایر اجزای خود را با دقت انتخاب کنید تا مطمئن شوید همه چیز در فضای کم به طرز مناسبی قرار گرفته است.
  9. محدودیت در تغییرات: وقتی همه قطعات در جای خودشان قرار گرفتند، ایجاد تغییرات در آن ها پیچیده است. برای ارتقا یا در کل تغییر دادن آن ها مجبور می شوید اجزای مختلفی را حذف کنید.
  10. گرما: گرما دشمن هر قطعه کامپیوتری است، اما در مورد مینی کیس ها، که گرما می تواند به سایر قطعات نیز برسد و باعث گرم شدن اجزای اصلی شود، از همه بد تر است.
  11. کاربرد: مطمئناً این کیس ها قابلیت استفاده محدودی دارند و نمی توانند برای سرور های قدرتمند و رایانه های پیشرفته مورد استفاده قرار گیرد.
  12. نگهداری: به دلیل تجمع سریع گرما در فضای کوچک تر که اجازه گردش آزادانه هوا را نمی دهد، به تعمیر و نگهداری مکرر نیاز دارد. که این به هزینه شما اضافه می شود.


:: بازدید از این مطلب : 54
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

6. بررسی سلامت ظاهری کیس

در هنگام خرید کیس دست دوم یکی از مواردی که باید به آن توجه کنید این است که کیس دچار شکستگی نباشد. وجود شکستگی ناشی از ضربه ممکن است به قطعات داخل کیس آسیب رسانده باشند.
البته بطور معمول کیس های کارکرده دارای خط و خش هستند که اغلب ناشی از شرایط حمل و نقل است و با توجه به استحکام بدنه ، این قبیل کیس ها مشکلی خاصی از نظر عملکردی ندارند.کیس استوک نسل 6 را از ما بخواهید

7. علت تفاوت قیمت ها

یکی از مواردی که برای بسیاری از خریداران موجب سئوال می شود علت اختلاف قیمت یک مدل کیس ، در فروشگاه های مختلف است . مهمترین علت این اختلاف را می توان به صورت زیر برشمرد:
– قطعات سخت افزاری مختلف در یک کیس . برخی فروشندگان کیس را با شرایط پایه کارخانه بفروش می رسانند و برخی اقدام به ارتقا کیس میکنند . مثلا رم را افزایش می دهند یا هارد را به ssd و یا ظرفیت کمتر یا بیشتر تغییر می دهند .
– وجود یا عدم وجود گارانتی
– میزان تمیز بودن کیس ها و نحوه بسته بندی مطمئن و ارسال برای مشتری
– وجود لوازم جانبی همراه کیس مثل کابل و اتصالات
– نصب ویندوز و نرم افزارهای عمومی مورد نیاز کاربران

 

 

 

[ بازدید : 1 ]



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

مانیتور‌ها پنجره‌ای به دنیای کامپیوترهای دسکتاپ هستند. بدون داشتن نمایشگری مناسب هر کاری با کامپیوتر شخصی، کم‌فروغ و بی‌رنگ و لعاب به‌نظر می‌رسد، چه آن اجرای بازی باشد، چه تماشای عکس‌ها و ویدئو‌ها و چه حتی مرور متون وب‌سایت. سازندگان مانیتور به خوبی می‌دانند که تجربه کار با دسکتاپ تا چه اندازه تحت تأثیر کیفیت، ابعاد و مشخصات مانیتور‌ها است و بازار را با انواع گوناگونی از مانیتور‌ها با ویژگی‌ها و رده‌های کاربری مختلف پر می‌کنند.

مانیتور استوک خوب را از ما بخواهید. 

مانیتور‌های زیادی با رزولوشن‌های مختلف، ابعاد و ویژگی‌های متفاوتی در بازار یافت می‌شود و از سویی ما اهداف متفاوتی برای کار با یک مانیتور داریم. برخی از ما به مانیتوری برای کارهای روزمره، مرور وب و تماشای ویدئو نیاز داریم، برخی به‌دنبال مانیتوری برای ارتقای تجربه گیمینگ خود هستیم و برخی دیگر خواهان نمایشگری درخور برای انجام کارهای حرفه‌ای نظیر آفرینش گرافیکی، طراحی سه‌بعدی و ویرایش ویدئو هستیم. بنابراین باید بدانیم برای هر کدام از این کاربرد‌ها چه نمایشگری با چه ویژگی‌هایی مناسب است و باید در بازار به‌دنبال چه مانیتوری باشیم. پیش از خرید دانستن تفاوت‌هایی که بین مانیتور‌های حرفه‌ای، گیمینگ و مصارف عام وجود دارد، حائز اهمیت است و بهتر است بدانیم برای خرید هر نوع مانیتور، تمرکز ما بیشتر بر کدام ویژگی‌ها باشد.

بنابراین نکته‌ی اساسی در خرید یک مانیتور اولویت‌بندی انتظارات‌مان از این کالای سخت‌افزاری است. مانیتوری که انتظارات یک گیمر و در عین حال یک ویرایشگر ویدئو را هم‌زمان برآورده کند، اگرچه شاید در بازار وجود داشته باشد؛ اما قطعاً قیمت بالایی خواهد داشت. پیش از آنکه وارد بحث موارد حائز اهمیت در خرید یک مانیتور شویم، بهتر است ابتدا با انواع مانیتورهای موجود در بازار آشنا شویم و پس از آن به بررسی تشریحی ویژگی‌های کلیدی مانیتورها که باید در هنگام خرید درنظر گرفته شود می‌پردازیم. 

انواع مانیتور‌های موجود در بازار

مانیتورها را از نظر حوزه‌ی کاربرد می‌توان به سه رده‌ی کاربری مصارف عام، حرفه‌ای و گیمینگ تقسیم کرد که در ادامه با حوزه‌ی کاربرد هر نوع مانیتور آشنا می‌شویم.

مصارف عام

 مانیتور‌های مصارف عام، مانیتورهایی هستند که برای انجام امور روزمره، دفتری، کسب‌و‌کار و اداری در خانه‌ها و دفاتر کار و ادارات یافت می‌شوند. این مانیتورها بیشتر برای کاربردهای عادی، اجرای نرم‌افزار‌های آفیس، ویرایش متن، مرور وب و در کل اجرای برنامه‌هایی که محتوای گرافیکی خاصی ارائه نمی کنند، استفاده می‌شود. معمولاً از روی برچسب قیمت می‌توان به‌راحتی دریافت که با نمایشگری از این رده سر و کار داریم. کامپیوترها نیاز به منابع سخت‌افزاری چندانی برای هماهنگ شدن با این مانیتور‌ها ندارد.

اگرچه قیمت این مانیتور‌ها در مقایسه با دیگر نمایشگر‌های کامپیوتر بالا است، اما برای کارهای گرافیکی نباید به سراغ مانیتورهای ارزان‌قیمت رفت؛ چرا که رنگ‌های به نمایش درآمده روی یک مانیتور رده پایین، پس از اتمام کار ممکن است روی نمایشگر‌های دیگر با آنچه که در ذهن دارید بسیار متفاوت دیده شود. در کنار مانیتور‌های حرفه‌ای نیاز به کامپیوتری دارید که قادر به اجرای روان نرم‌افزار‌های گرافیکی و سه‌بعدی نظیر فتوشاپ، اتوکد، پریمیر و… باشد.

مانیتور‌های گیمینگ

مهم ترین ویژگی یک مانیتور گیمینگ سریع بودن آن به‌معنای نرخ تازه‌سازی بالا و زمان پاسخگویی کوتاه است

مهم‌ترین مشخصه‌ی یک مانیتور گیمینگ خوب، سرعت بالای آن در نمایش محتوا است؛ به عبارت دیگر این دسته از محصولات باید نرخ تازه‌سازی (Refresh Rate) بالا و زمان پاسخگویی (Response Time) کوتاهی داشته باشند. حداکثر نرخ تازه‌سازی در مانیتور‌های امروزی ۲۴۰ هرتز است. این مشخصه به این مفهوم است که صحنه‌های بازی را می‌توان تا ۲۴۰ فریم در ثانیه روی صفحه‌نمایش مانیتور نمایش داد. بدین ترتیب شاهد نمایشی روان، بدون پرش و‌ هاله‌زایی (Ghosting) از بازی در حال اجرا روی مانیتور خود خواهید بود. سرعت پاسخگویی نیز معیاری از توانایی مانیتور در تغییر رنگ سریع پیکسل‌ها و جایگزین کردن محتوای پیکسلی است. در حال حاضر سریع‌ترین مانیتور‌ها سرعت پاسخگویی معادل یک میلی ثانیه (1ms) دارند. این ویژگی‌ها در ادامه‌ی مقاله به تفصیل واکاوی خواهند شد.



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

در این مقاله میخواهیم شناخت کلی در مورد سی پی یوها و آشنایی با انواع سی پی یو و تفاوت بین نسل های سی پی یو را با یکدیگر بررسی کنیم ، با ما همراه باشید:

 مینی کیس نسل 7 را از ما بخواهید 

شرکت اینتل یکی از بزرگترین تولید کننده های پردازنده (CPU) در دنیا است. هر پردازنده مشخصات خاص خود را دارد و هر سال سعی می شود تا نسل جدیدی از آن ها معرفی شوند.در اینجا قصد داریم تا نسل های مختلف سی پی یو های اینتل را بررسی کنیم و با آنها بیشتر آشنا شویم.

اولین پردازنده اینتل مدل ۴۰۰۴ بود که در سال ۱۹۷۱ ساخته شد. این پردازنده ابتدایی و با سرعت کلاک ۷۴۰KHz و در ابعاد ۱۰ میکرون ساخته شده بود. این روند با ارائه مدل های ۸۰۰۸، ۸۰۸۰ و ۸۰۸۵ ادامه داشت که با افزایش قدرت پردازشی، سرعت کلاک بالاتر و کاهش اندازه رو به رو بودند. مدل ۸۰۸۶ اولین پردازنده X86 بود که در ۱۹۷۸ ساخته شد. این روند با ارتقا محصولات ادامه داشت تا در سال ۲۰۰۸ اینتل نام گذاری پردازنده های خود را تغییر داد و نسل جدید را روانه بازار ها کرد. بعد از این اتفاق اینتل سعی دارد هر سال نسل جدید تر از این پردازنده ها را معرفی کند.

از سال ۲۰۰۸ سری مشهور پردازنده های Core i معرفی شدند که جایگزینی برای سری های Core 2 محسوب می شوند. بر خلاف باور عموم این نسل با عدد های بعد از Core i تعداد هسته ها را مشخص نمی کند. بلکه به طور کلی مدل های Core i3 به نشانه پایین رده بودن، Core i5 میان رده و Core i7 بالارده بودن پردازنده است. بدیهی است که در هر نسل، نسبت به نسل های قدیمی تر شاهد تغییراتی همچون مصرف کمتر، قدرت بیشتر هستیم. در واقع هر چه سی پی یو ما نسل جدیدتر باشد، بهتر از نمونه های مشابه نسل قبل است.

 

این نسل ها تا کنون عبارتند از :

 

نسل اول: معماری نِهِیلِم (Nehalem)، فرآیند ساخت ۴۵ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۰۸

نسل دوم: معماری سندی بریج (Sandy Bridge)، فرآیند ساخت ۳۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۱

نسل سوم: معماری آیوی بریج (Ivy Bridge)، فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۲

نسل چهارم: معماری هسول (Haswell)، فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۳

نسل پنجم: معماری برادول (Broadwell)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۱۰۱۴

نسل ششم: معماری اسکای‌لیک (Skylake)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۵

نسل هفتم: معماری کبی لیک (Kaby Lake)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۶

نسل هشتم: معماری کافی لیک(Coffee Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۷

نسل نهم احتمالی: معماری آیس لیک (Ice Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۸

نسل دهم احتمالی: معماری تایگر لیک (Tiger Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۹

مشاهده می شود که اینتل دائماً سعی در کاهش اندازه فرایند ساخت تا ۷ و حتی ۵ نانومتری می باشد. در حال حاظر نسل هشتم در حال کامل شدن ارائه در بازار است و در آینده از نسل های جدید تر نیز در بازار رونمایی خواهد شد.

تشخیص نسل های سی پی یو

برای تشخیص نسل پردازنده خود، از روی عددی که بعد از نام سی پی یو ذکر می شود تشخیص داده می شود. به عنوان مثال اگر پردازنده شما مدلش Core i7 7500 است، عدد اول از سمت چپ یعنی 7، نشان می دهد که پردازنده شما متعلق به نسل 7 است. به همین شکل پردازنده شما با هر عددی شروع شود، نشان دهنده نسل ساخته شده است. البته قابل ذکر است که نسل اول دارای پسوند سه عددی است. بنابراین اگر پردازنده شما با اعداد سه رقمی کد گذاری شده احتمالاً از نسل اول باشد مثل Core i7 960.



:: بازدید از این مطلب : 48
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

در این مقاله میخواهیم شناخت کلی در مورد سی پی یوها و آشنایی با مینی کیس نسل 7 و انواع سی پی یو و تفاوت بین نسل های سی پی یو را با یکدیگر بررسی کنیم ، با ما همراه باشید:

شرکت اینتل یکی از بزرگترین تولید کننده های پردازنده (CPU) در دنیا است. هر پردازنده مشخصات خاص خود را دارد و هر سال سعی می شود تا نسل جدیدی از آن ها معرفی شوند.در اینجا قصد داریم تا نسل های مختلف سی پی یو های اینتل را بررسی کنیم و با آنها بیشتر آشنا شویم.

اولین پردازنده اینتل مدل ۴۰۰۴ بود که در سال ۱۹۷۱ ساخته شد. این پردازنده ابتدایی و با سرعت کلاک ۷۴۰KHz و در ابعاد ۱۰ میکرون ساخته شده بود. این روند با ارائه مدل های ۸۰۰۸، ۸۰۸۰ و ۸۰۸۵ ادامه داشت که با افزایش قدرت پردازشی، سرعت کلاک بالاتر و کاهش اندازه رو به رو بودند. مدل ۸۰۸۶ اولین پردازنده X86 بود که در ۱۹۷۸ ساخته شد. این روند با ارتقا محصولات ادامه داشت تا در سال ۲۰۰۸ اینتل نام گذاری پردازنده های خود را تغییر داد و نسل جدید را روانه بازار ها کرد. بعد از این اتفاق اینتل سعی دارد هر سال نسل جدید تر از این پردازنده ها را معرفی کند.

از سال ۲۰۰۸ سری مشهور پردازنده های Core i معرفی شدند که جایگزینی برای سری های Core 2 محسوب می شوند. بر خلاف باور عموم این نسل با عدد های بعد از Core i تعداد هسته ها را مشخص نمی کند. بلکه به طور کلی مدل های Core i3 به نشانه پایین رده بودن، Core i5 میان رده و Core i7 بالارده بودن پردازنده است. بدیهی است که در هر نسل، نسبت به نسل های قدیمی تر شاهد تغییراتی همچون مصرف کمتر، قدرت بیشتر هستیم. در واقع هر چه سی پی یو ما نسل جدیدتر باشد، بهتر از نمونه های مشابه نسل قبل است.

 

این نسل ها تا کنون عبارتند از :

 

نسل اول: معماری نِهِیلِم (Nehalem)، فرآیند ساخت ۴۵ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۰۸

نسل دوم: معماری سندی بریج (Sandy Bridge)، فرآیند ساخت ۳۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۱

نسل سوم: معماری آیوی بریج (Ivy Bridge)، فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۲

نسل چهارم: معماری هسول (Haswell)، فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۳

نسل پنجم: معماری برادول (Broadwell)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۱۰۱۴

نسل ششم: معماری اسکای‌لیک (Skylake)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۵

نسل هفتم: معماری کبی لیک (Kaby Lake)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۶

نسل هشتم: معماری کافی لیک(Coffee Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۷

نسل نهم احتمالی: معماری آیس لیک (Ice Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۸

نسل دهم احتمالی: معماری تایگر لیک (Tiger Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۹

مشاهده می شود که اینتل دائماً سعی در کاهش اندازه فرایند ساخت تا ۷ و حتی ۵ نانومتری می باشد. در حال حاظر نسل هشتم در حال کامل شدن ارائه در بازار است و در آینده از نسل های جدید تر نیز در بازار رونمایی خواهد شد.

تشخیص نسل های سی پی یو

برای تشخیص نسل پردازنده خود، از روی عددی که بعد از نام سی پی یو ذکر می شود تشخیص داده می شود. به عنوان مثال اگر پردازنده شما مدلش Core i7 7500 است، عدد اول از سمت چپ یعنی 7، نشان می دهد که پردازنده شما متعلق به نسل 7 است. به همین شکل پردازنده شما با هر عددی شروع شود، نشان دهنده نسل ساخته شده است. البته قابل ذکر است که نسل اول دارای پسوند سه عددی است. بنابراین اگر پردازنده شما با اعداد سه رقمی کد گذاری شده احتمالاً از نسل اول باشد مثل Core i7 960.



:: بازدید از این مطلب : 46
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

مانیتور‌ها پنجره‌ای به دنیای کامپیوترهای دسکتاپ هستند. بدون داشتن نمایشگری مناسب هر کاری با کامپیوتر شخصی، کم‌فروغ و بی‌رنگ و لعاب به‌نظر می‌رسد، چه آن اجرای بازی باشد، چه تماشای عکس‌ها و ویدئو‌ها و چه حتی مرور متون وب‌سایت. سازندگان مانیتور به خوبی می‌دانند که تجربه کار با دسکتاپ تا چه اندازه تحت تأثیر کیفیت، ابعاد و مشخصات مانیتور‌ها است و بازار را با انواع گوناگونی از مانیتور‌ها با ویژگی‌ها و رده‌های کاربری مختلف پر می‌کنند.

مانیتور استوک خوب را از ما بخواهید. 

مانیتور‌های زیادی با رزولوشن‌های مختلف، ابعاد و ویژگی‌های متفاوتی در بازار یافت می‌شود و از سویی ما اهداف متفاوتی برای کار با یک مانیتور داریم. برخی از ما به مانیتوری برای کارهای روزمره، مرور وب و تماشای ویدئو نیاز داریم، برخی به‌دنبال مانیتوری برای ارتقای تجربه گیمینگ خود هستیم و برخی دیگر خواهان نمایشگری درخور برای انجام کارهای حرفه‌ای نظیر آفرینش گرافیکی، طراحی سه‌بعدی و ویرایش ویدئو هستیم. بنابراین باید بدانیم برای هر کدام از این کاربرد‌ها چه نمایشگری با چه ویژگی‌هایی مناسب است و باید در بازار به‌دنبال چه مانیتوری باشیم. پیش از خرید دانستن تفاوت‌هایی که بین مانیتور‌های حرفه‌ای، گیمینگ و مصارف عام وجود دارد، حائز اهمیت است و بهتر است بدانیم برای خرید هر نوع مانیتور، تمرکز ما بیشتر بر کدام ویژگی‌ها باشد.

بنابراین نکته‌ی اساسی در خرید یک مانیتور اولویت‌بندی انتظارات‌مان از این کالای سخت‌افزاری است. مانیتوری که انتظارات یک گیمر و در عین حال یک ویرایشگر ویدئو را هم‌زمان برآورده کند، اگرچه شاید در بازار وجود داشته باشد؛ اما قطعاً قیمت بالایی خواهد داشت. پیش از آنکه وارد بحث موارد حائز اهمیت در خرید یک مانیتور شویم، بهتر است ابتدا با انواع مانیتورهای موجود در بازار آشنا شویم و پس از آن به بررسی تشریحی ویژگی‌های کلیدی مانیتورها که باید در هنگام خرید درنظر گرفته شود می‌پردازیم. 

انواع مانیتور‌های موجود در بازار

مانیتورها را از نظر حوزه‌ی کاربرد می‌توان به سه رده‌ی کاربری مصارف عام، حرفه‌ای و گیمینگ تقسیم کرد که در ادامه با حوزه‌ی کاربرد هر نوع مانیتور آشنا می‌شویم.

مصارف عام

 مانیتور‌های مصارف عام، مانیتورهایی هستند که برای انجام امور روزمره، دفتری، کسب‌و‌کار و اداری در خانه‌ها و دفاتر کار و ادارات یافت می‌شوند. این مانیتورها بیشتر برای کاربردهای عادی، اجرای نرم‌افزار‌های آفیس، ویرایش متن، مرور وب و در کل اجرای برنامه‌هایی که محتوای گرافیکی خاصی ارائه نمی کنند، استفاده می‌شود. معمولاً از روی برچسب قیمت می‌توان به‌راحتی دریافت که با نمایشگری از این رده سر و کار داریم. کامپیوترها نیاز به منابع سخت‌افزاری چندانی برای هماهنگ شدن با این مانیتور‌ها ندارد.

اگرچه قیمت این مانیتور‌ها در مقایسه با دیگر نمایشگر‌های کامپیوتر بالا است، اما برای کارهای گرافیکی نباید به سراغ مانیتورهای ارزان‌قیمت رفت؛ چرا که رنگ‌های به نمایش درآمده روی یک مانیتور رده پایین، پس از اتمام کار ممکن است روی نمایشگر‌های دیگر با آنچه که در ذهن دارید بسیار متفاوت دیده شود. در کنار مانیتور‌های حرفه‌ای نیاز به کامپیوتری دارید که قادر به اجرای روان نرم‌افزار‌های گرافیکی و سه‌بعدی نظیر فتوشاپ، اتوکد، پریمیر و… باشد.

مانیتور‌های گیمینگ

مهم ترین ویژگی یک مانیتور گیمینگ سریع بودن آن به‌معنای نرخ تازه‌سازی بالا و زمان پاسخگویی کوتاه است

مهم‌ترین مشخصه‌ی یک مانیتور گیمینگ خوب، سرعت بالای آن در نمایش محتوا است؛ به عبارت دیگر این دسته از محصولات باید نرخ تازه‌سازی (Refresh Rate) بالا و زمان پاسخگویی (Response Time) کوتاهی داشته باشند. حداکثر نرخ تازه‌سازی در مانیتور‌های امروزی ۲۴۰ هرتز است. این مشخصه به این مفهوم است که صحنه‌های بازی را می‌توان تا ۲۴۰ فریم در ثانیه روی صفحه‌نمایش مانیتور نمایش داد. بدین ترتیب شاهد نمایشی روان، بدون پرش و‌ هاله‌زایی (Ghosting) از بازی در حال اجرا روی مانیتور خود خواهید بود. سرعت پاسخگویی نیز معیاری از توانایی مانیتور در تغییر رنگ سریع پیکسل‌ها و جایگزین کردن محتوای پیکسلی است. در حال حاضر سریع‌ترین مانیتور‌ها سرعت پاسخگویی معادل یک میلی ثانیه (1ms) دارند. این ویژگی‌ها در ادامه‌ی مقاله به تفصیل واکاوی خواهند شد.



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

مانیتور‌ها پنجره‌ای به دنیای کامپیوترهای دسکتاپ هستند. بدون داشتن نمایشگری مناسب هر کاری با کامپیوتر شخصی، کم‌فروغ و بی‌رنگ و لعاب به‌نظر می‌رسد، چه آن اجرای بازی باشد، چه تماشای عکس‌ها و ویدئو‌ها و چه حتی مرور متون وب‌سایت. سازندگان مانیتور به خوبی می‌دانند که تجربه کار با دسکتاپ تا چه اندازه تحت تأثیر کیفیت، ابعاد و مشخصات مانیتور‌ها است و بازار را با انواع گوناگونی از مانیتور‌ها با ویژگی‌ها و رده‌های کاربری مختلف پر می‌کنند.

مانیتور استوک خوب را از ما بخواهید. 

مانیتور‌های زیادی با رزولوشن‌های مختلف، ابعاد و ویژگی‌های متفاوتی در بازار یافت می‌شود و از سویی ما اهداف متفاوتی برای کار با یک مانیتور داریم. برخی از ما به مانیتوری برای کارهای روزمره، مرور وب و تماشای ویدئو نیاز داریم، برخی به‌دنبال مانیتوری برای ارتقای تجربه گیمینگ خود هستیم و برخی دیگر خواهان نمایشگری درخور برای انجام کارهای حرفه‌ای نظیر آفرینش گرافیکی، طراحی سه‌بعدی و ویرایش ویدئو هستیم. بنابراین باید بدانیم برای هر کدام از این کاربرد‌ها چه نمایشگری با چه ویژگی‌هایی مناسب است و باید در بازار به‌دنبال چه مانیتوری باشیم. پیش از خرید دانستن تفاوت‌هایی که بین مانیتور‌های حرفه‌ای، گیمینگ و مصارف عام وجود دارد، حائز اهمیت است و بهتر است بدانیم برای خرید هر نوع مانیتور، تمرکز ما بیشتر بر کدام ویژگی‌ها باشد.

بنابراین نکته‌ی اساسی در خرید یک مانیتور اولویت‌بندی انتظارات‌مان از این کالای سخت‌افزاری است. مانیتوری که انتظارات یک گیمر و در عین حال یک ویرایشگر ویدئو را هم‌زمان برآورده کند، اگرچه شاید در بازار وجود داشته باشد؛ اما قطعاً قیمت بالایی خواهد داشت. پیش از آنکه وارد بحث موارد حائز اهمیت در خرید یک مانیتور شویم، بهتر است ابتدا با انواع مانیتورهای موجود در بازار آشنا شویم و پس از آن به بررسی تشریحی ویژگی‌های کلیدی مانیتورها که باید در هنگام خرید درنظر گرفته شود می‌پردازیم. 

انواع مانیتور‌های موجود در بازار

مانیتورها را از نظر حوزه‌ی کاربرد می‌توان به سه رده‌ی کاربری مصارف عام، حرفه‌ای و گیمینگ تقسیم کرد که در ادامه با حوزه‌ی کاربرد هر نوع مانیتور آشنا می‌شویم.

مصارف عام

 مانیتور‌های مصارف عام، مانیتورهایی هستند که برای انجام امور روزمره، دفتری، کسب‌و‌کار و اداری در خانه‌ها و دفاتر کار و ادارات یافت می‌شوند. این مانیتورها بیشتر برای کاربردهای عادی، اجرای نرم‌افزار‌های آفیس، ویرایش متن، مرور وب و در کل اجرای برنامه‌هایی که محتوای گرافیکی خاصی ارائه نمی کنند، استفاده می‌شود. معمولاً از روی برچسب قیمت می‌توان به‌راحتی دریافت که با نمایشگری از این رده سر و کار داریم. کامپیوترها نیاز به منابع سخت‌افزاری چندانی برای هماهنگ شدن با این مانیتور‌ها ندارد.

اگرچه قیمت این مانیتور‌ها در مقایسه با دیگر نمایشگر‌های کامپیوتر بالا است، اما برای کارهای گرافیکی نباید به سراغ مانیتورهای ارزان‌قیمت رفت؛ چرا که رنگ‌های به نمایش درآمده روی یک مانیتور رده پایین، پس از اتمام کار ممکن است روی نمایشگر‌های دیگر با آنچه که در ذهن دارید بسیار متفاوت دیده شود. در کنار مانیتور‌های حرفه‌ای نیاز به کامپیوتری دارید که قادر به اجرای روان نرم‌افزار‌های گرافیکی و سه‌بعدی نظیر فتوشاپ، اتوکد، پریمیر و… باشد.

مانیتور‌های گیمینگ

مهم ترین ویژگی یک مانیتور گیمینگ سریع بودن آن به‌معنای نرخ تازه‌سازی بالا و زمان پاسخگویی کوتاه است

مهم‌ترین مشخصه‌ی یک مانیتور گیمینگ خوب، سرعت بالای آن در نمایش محتوا است؛ به عبارت دیگر این دسته از محصولات باید نرخ تازه‌سازی (Refresh Rate) بالا و زمان پاسخگویی (Response Time) کوتاهی داشته باشند. حداکثر نرخ تازه‌سازی در مانیتور‌های امروزی ۲۴۰ هرتز است. این مشخصه به این مفهوم است که صحنه‌های بازی را می‌توان تا ۲۴۰ فریم در ثانیه روی صفحه‌نمایش مانیتور نمایش داد. بدین ترتیب شاهد نمایشی روان، بدون پرش و‌ هاله‌زایی (Ghosting) از بازی در حال اجرا روی مانیتور خود خواهید بود. سرعت پاسخگویی نیز معیاری از توانایی مانیتور در تغییر رنگ سریع پیکسل‌ها و جایگزین کردن محتوای پیکسلی است. در حال حاضر سریع‌ترین مانیتور‌ها سرعت پاسخگویی معادل یک میلی ثانیه (1ms) دارند. این ویژگی‌ها در ادامه‌ی مقاله به تفصیل واکاوی خواهند شد.


بیشتر بخوانید: مانیتور استوک



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

در این مقاله میخواهیم شناخت کلی در مورد کیس استوک i7 همراه باشید همچنین و آشنایی با انواع سی پی یو و تفاوت بین نسل های سی پی یو را با یکدیگر بررسی کنیم ، با ما همراه باشید:

شرکت اینتل یکی از بزرگترین تولید کننده های پردازنده (CPU) در دنیا است. هر پردازنده مشخصات خاص خود را دارد و هر سال سعی می شود تا نسل جدیدی از آن ها معرفی شوند.در اینجا قصد داریم تا نسل های مختلف سی پی یو های اینتل را بررسی کنیم و با آنها بیشتر آشنا شویم.

اولین پردازنده اینتل مدل ۴۰۰۴ بود که در سال ۱۹۷۱ ساخته شد. این پردازنده ابتدایی و با سرعت کلاک ۷۴۰KHz و در ابعاد ۱۰ میکرون ساخته شده بود. این روند با ارائه مدل های ۸۰۰۸، ۸۰۸۰ و ۸۰۸۵ ادامه داشت که با افزایش قدرت پردازشی، سرعت کلاک بالاتر و کاهش اندازه رو به رو بودند. مدل ۸۰۸۶ اولین پردازنده X86 بود که در ۱۹۷۸ ساخته شد. این روند با ارتقا محصولات ادامه داشت تا در سال ۲۰۰۸ اینتل نام گذاری پردازنده های خود را تغییر داد و نسل جدید را روانه بازار ها کرد. بعد از این اتفاق اینتل سعی دارد هر سال نسل جدید تر از این پردازنده ها را معرفی کند.

از سال ۲۰۰۸ سری مشهور پردازنده های Core i معرفی شدند که جایگزینی برای سری های Core 2 محسوب می شوند. بر خلاف باور عموم این نسل با عدد های بعد از Core i تعداد هسته ها را مشخص نمی کند. بلکه به طور کلی مدل های Core i3 به نشانه پایین رده بودن، Core i5 میان رده و Core i7 بالارده بودن پردازنده است. بدیهی است که در هر نسل، نسبت به نسل های قدیمی تر شاهد تغییراتی همچون مصرف کمتر، قدرت بیشتر هستیم. در واقع هر چه سی پی یو ما نسل جدیدتر باشد، بهتر از نمونه های مشابه نسل قبل است.

 این نسل ها تا کنون عبارتند از :

 

نسل اول: معماری نِهِیلِم (Nehalem)، فرآیند ساخت ۴۵ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۰۸

نسل دوم: معماری سندی بریج (Sandy Bridge)، فرآیند ساخت ۳۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۱

نسل سوم: معماری آیوی بریج (Ivy Bridge)، فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۲

نسل چهارم: معماری هسول (Haswell)، فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۳

نسل پنجم: معماری برادول (Broadwell)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۱۰۱۴

نسل ششم: معماری اسکای‌لیک (Skylake)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۵

نسل هفتم: معماری کبی لیک (Kaby Lake)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۶

نسل هشتم: معماری کافی لیک(Coffee Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۷

نسل نهم احتمالی: معماری آیس لیک (Ice Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۸

نسل دهم احتمالی: معماری تایگر لیک (Tiger Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۹

مشاهده می شود که اینتل دائماً سعی در کاهش اندازه فرایند ساخت تا ۷ و حتی ۵ نانومتری می باشد. در حال حاظر نسل هشتم در حال کامل شدن ارائه در بازار است و در آینده از نسل های جدید تر نیز در بازار رونمایی خواهد شد.

تشخیص نسل های سی پی یو

برای تشخیص نسل پردازنده خود، از روی عددی که بعد از نام سی پی یو ذکر می شود تشخیص داده می شود. به عنوان مثال اگر پردازنده شما مدلش Core i7 7500 است، عدد اول از سمت چپ یعنی 7، نشان می دهد که پردازنده شما متعلق به نسل 7 است. به همین شکل پردازنده شما با هر عددی شروع شود، نشان دهنده نسل ساخته شده است. البته قابل ذکر است که نسل اول دارای پسوند سه عددی است. بنابراین اگر پردازنده شما با اعداد سه رقمی کد گذاری شده احتمالاً از نسل اول باشد مثل Core i7 960.



:: بازدید از این مطلب : 49
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

در این مقاله میخواهیم شناخت کلی در مورد کیس استوک i7 و آشنایی با انواع سی پی یو و تفاوت بین نسل های سی پی یو را با یکدیگر بررسی کنیم ، با ما همراه باشید:

شرکت اینتل یکی از بزرگترین تولید کننده های پردازنده (CPU) در دنیا است. هر پردازنده مشخصات خاص خود را دارد و هر سال سعی می شود تا نسل جدیدی از آن ها معرفی شوند.در اینجا قصد داریم تا نسل های مختلف سی پی یو های اینتل را بررسی کنیم و با آنها بیشتر آشنا شویم.

اولین پردازنده اینتل مدل ۴۰۰۴ بود که در سال ۱۹۷۱ ساخته شد. این پردازنده ابتدایی و با سرعت کلاک ۷۴۰KHz و در ابعاد ۱۰ میکرون ساخته شده بود. این روند با ارائه مدل های ۸۰۰۸، ۸۰۸۰ و ۸۰۸۵ ادامه داشت که با افزایش قدرت پردازشی، سرعت کلاک بالاتر و کاهش اندازه رو به رو بودند. مدل ۸۰۸۶ اولین پردازنده X86 بود که در ۱۹۷۸ ساخته شد. این روند با ارتقا محصولات ادامه داشت تا در سال ۲۰۰۸ اینتل نام گذاری پردازنده های خود را تغییر داد و نسل جدید را روانه بازار ها کرد. بعد از این اتفاق اینتل سعی دارد هر سال نسل جدید تر از این پردازنده ها را معرفی کند.

از سال ۲۰۰۸ سری مشهور پردازنده های Core i معرفی شدند که جایگزینی برای سری های Core 2 محسوب می شوند. بر خلاف باور عموم این نسل با عدد های بعد از Core i تعداد هسته ها را مشخص نمی کند. بلکه به طور کلی مدل های Core i3 به نشانه پایین رده بودن، Core i5 میان رده و Core i7 بالارده بودن پردازنده است. بدیهی است که در هر نسل، نسبت به نسل های قدیمی تر شاهد تغییراتی همچون مصرف کمتر، قدرت بیشتر هستیم. در واقع هر چه سی پی یو ما نسل جدیدتر باشد، بهتر از نمونه های مشابه نسل قبل است.

 این نسل ها تا کنون عبارتند از :

 

نسل اول: معماری نِهِیلِم (Nehalem)، فرآیند ساخت ۴۵ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۰۸

نسل دوم: معماری سندی بریج (Sandy Bridge)، فرآیند ساخت ۳۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۱

نسل سوم: معماری آیوی بریج (Ivy Bridge)، فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۲

نسل چهارم: معماری هسول (Haswell)، فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۳

نسل پنجم: معماری برادول (Broadwell)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۱۰۱۴

نسل ششم: معماری اسکای‌لیک (Skylake)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۵

نسل هفتم: معماری کبی لیک (Kaby Lake)، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۶

نسل هشتم: معماری کافی لیک(Coffee Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۷

نسل نهم احتمالی: معماری آیس لیک (Ice Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۸

نسل دهم احتمالی: معماری تایگر لیک (Tiger Lake)، فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری، معرفی در سال ۲۰۱۹

مشاهده می شود که اینتل دائماً سعی در کاهش اندازه فرایند ساخت تا ۷ و حتی ۵ نانومتری می باشد. در حال حاظر نسل هشتم در حال کامل شدن ارائه در بازار است و در آینده از نسل های جدید تر نیز در بازار رونمایی خواهد شد.

تشخیص نسل های سی پی یو

برای تشخیص نسل پردازنده خود، از روی عددی که بعد از نام سی پی یو ذکر می شود تشخیص داده می شود. به عنوان مثال اگر پردازنده شما مدلش Core i7 7500 است، عدد اول از سمت چپ یعنی 7، نشان می دهد که پردازنده شما متعلق به نسل 7 است. به همین شکل پردازنده شما با هر عددی شروع شود، نشان دهنده نسل ساخته شده است. البته قابل ذکر است که نسل اول دارای پسوند سه عددی است. بنابراین اگر پردازنده شما با اعداد سه رقمی کد گذاری شده احتمالاً از نسل اول باشد مثل Core i7 960.



:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

 لپ تاپ ها به اندازه کافی جمع و جور هستند و این دلیلی بر حمل و جابجایی آسان آنها می باشد اما این در حالی است که قابلیت های متفاوت و خاصی را با یکدیگر دارند که در جزئیات خودشان را نشان می دهند. برای مثال اگر کاربری شما از لپ تاپ، کاربری مهندسی و امثالهم است، باید لپ تاپ های قدرتمندتری را خریداری کنید تا پاسخگوی نیازهای شما باشند.

برای خرید لپ تاپ استوک با ما همراه باشید. 

خرید لپ تاپ

با این وجود تبلت ها و تلفن های همراه هوشمند، همیشه جزء محبوب ترین ابزارهای هوشمند بوده اند، اما لپ تاپ ها نیز در کنار این ابزارهای هوشمند به بهترین شیوه ممکن حضور یافته اند و هر یک از ما دوست داریم تا با لپ تاپ تایپ کنیم، ویدیو ترند کنیم و یا حتی بازی های خیلی سنگین و حجیم را اجرا کنیم که در این نقطه متوجه این خواهیم شد که لپ تاپ ما چقدر قدرتمند است.ز این رو گزینه های مختلفی وجود دارند که ما می توانیم با بهره گیری از آنها لپ تاپ متناسب خود را خریداری کنیم و این گزینه ها، نیازمند یک سری چالش هایی است که حتما باید آنها را رعایت کنید.

این مورد یکی از سخت ترین مواردی است که شاید با آن مواجه شوید، چرا که اکثر ما با سیستم عاملی همچون مک آشنا نیستیم. اما شما برای انتخاب یک لپ تاپ خوب حتما و حتما باید ابتدا سیستم عاملی که مدنظرتان است را انتخاب کنید که بیشتر لپ تاپ ها دارای یکی از 3 سیستم عامل زیر هستند که در ادامه بصورت کلی به معرفی آن خواهیم پرداخت؛

ویندوز 10

انعطاف پذیرترین سیستم عامل در جهان، ویندوز است که نسبت به سایر سیستم عامل ها در مدل های مختلفی از لپ تاپ ها اجرا می شود و این نشان دهنده محبوبیت آن می باشد. نوت بوک های ویندوز از 150 دلار تا چند هزار دلار متغیر هستند که از ویژگی های گسترده ای همچون صفحه لمسی، حسگر اثر انگشت و... پشتیبانی کامل را دارند.

ویندوز 10 آخرین نسخه سیستم عامل پرچمدار مایکروسافت می باشد که پیشرفت های بسیار زیادی نسبت به سری های قبلی خود کرده است که در آپدیت جدید ویندوز 10، شما می توانید لپ تاپ را به الت تبلت در بیاورید و یا از مهم ترین آنها می توان به کورتانا نیز اشاره کرد که یک دستیار هوشمند می باشد. از این رو لپ تاپ های مجهز به ویندوز 10 برای دانشجویان، محققان، کارمندان و در نهایت به گیمرها توصیه می شود.



:: بازدید از این مطلب : 55
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ریحانه

به گزارش پایگاه خبری صنعت زنبورداری ایران، استفاده از یک کندوی مناسب و کاربردی می‌تواند هم بهره‌وری ما را بالا ببرد و هم از تلفات زنبورها کاسته و زندگی این حشرات مفید را تسهیل کند.

در بخش اول این گفتگوی عسلنا با مهندس مهدی اخوان مقدم، ایشان از تجربیات خود در ساخت و استفاده از کندوهای کف باز گفت و به اینجا رسیدیم که بالاخره پس از آزمون‌وخطا در فصول گرم و معتدل این نوع کندوها جواب داده و بهره‌وری را بالابرده بود.

این کارشناس ارشد علوم دامی ادامه داد: بلافاصله به زمستان رسیدیم و من مانده بودم با کفی‌ها و کندوهای کف باز چه کنم؟ بالاخره تصمیم گرفتم که کف کندوهای کف باز را در زمستان نبندم و روی ده کندویی که کف باز بود این مورد را امتحان کنم.

کندو کف باز در زمستان هم امتحان پس داده است

وی افزود: برخلاف انتظارم مشاهده کردم که تأثیر ساختمان کندو بر روی زنبورها، در فصل زمستان خیلی بیشتر از تابستان بوده و انگار اصلاً کندوهای کف باز برای شرایط سرد و مرطوب ساخته‌شده بودند!

به گزارش عسلنا، این مدرس زنبورداری عنوان کرد: در کنار کار می‌دیدم که زنبورها در اوایل فصل بهار هم در ورودی کندوهای کف‌بسته به بال زدن می‌پردازند که ربطی به گرمای هوا نداشت. تنها توجیهی که تا حد زیادی قانعم کرد غلظت بالای دی‌اکسید کربن در کندوهای کف‌بسته بود که زنبورها را به حال خفگی می‌برد و آن‌ها را مجبور به تهویه‌ی هوای کندو می‌کند.

وی بابیان اینکه، در مورد تخم‌ریزی معمولاً کندوهای کف باز در بهار هم تأخیری نسبت به بقیه کندوها دارند و در زمان تخم‌ریزی، به‌صورت انفجاری عمل می‌کنند. اضافه کرد: ذات زنبور طوری است که تخم‌ریزی را از کنار دریچه پرواز که اکسیژن بیشتری دارد، آغاز می‌کند، ولی در کندوی کف باز وقفه چندروزه در تخم‌ریزی اتفاق می‌افتاد، ولی وقتی تخم‌ریزی شروع می‌شد حالت انفجاری داشت و ناگهان چند قاب پر می‌شد چون کندو، محدودیتی برای تنفس نداشت.

اخوان مقدم ادامه داد: بالاخره به فصل برداشت عسل رسیدیم و آن زمان، دیدم که در کندوهای معمولی زنبورهای چراگر برای جمع‌آوری و آوردن آب می‌رفتند و عملاً درصد زیادی از توان عملیاتی کندو به هدر می‌رفت چون این‌ها بودند که باید به صحرا می‌رفتند.

افزایش بهره‌وری با کندوهای کف باز

وی افزود: این زنبورها به‌جای اینکه به صحرا برای جمع‌آوری شهد بروند، انرژی‌شان صرف آب آوردن می‌شد و حالا با کف باز شدن کندوها 20 درصد بهره‌وری بیشتر داشتم چون وقت زنبورها صرف خنک کردن کندو نمی‌شد.

به گزارش عسلنا، این محقق و پژوهشگر صنعت زنبورداری تأکید کرد: طبق اصول مبارزه با آفات و بیماری‌ها، آخر فصل برداشت از دارو استفاده می‌کنیم و اتفاقی که افتاد، وقتی دارو را دادم و متأسفانه کنه‌ها به آن دارو مقاوم شده بودند، موقتاً بی‌هوش می‌شدند و به پایین سقوط می‌کردند، دوباره بعد از افتادن به کندو برمی‌گشتند، ولی در کندوی کف باز به پایین می‌افتادند و خوراک مورچه‌ها می‌شدند.

وی اضافه کرد: همچنین در کوچ هم تجربه کردم که پس از صدها کیلومتر جابجایی، ریسک تلفات و خفگی زنبورها که همیشه کابوس زنبورداران است کم‌تر بود.

به‌شرط عایق‌بندی و رعایت فاصله از زمین، کندوی کف باز بهترین است

اخوان مقدم یادآور شد: درنهایت به این نتیجه رسیدم که اگر بالا و درب کندو عایق باشد و کف کندوها هم باز باشد و از بالا خروجی نباشد، می‌توان با اطمینان بالا گفت که کندوهای کف باز یکی از بهترین گزینه‌ها برای زنبوردارانی است که در اقلیم‌های مشابه من زنبورداری می‌کنند.

به گزارش عسلنا، وی با اشاره به اینکه امسال در سال 99 همه کندوهای من کف باز شده است، گفت: این تغییر در کندوهای زنبورستانم از این نظر بود که کندوهای کف باز در زمستان گذرانی، تولید عسل، مبارزه با آفات و هم در عملکرد تابستان موفق عمل کرده‌اند.

این زنبوردار موفق در پایان خاطرنشان کرد: ملاحظه‌ای هست که می‌گویند کندو از زمین فاصله داشته باشد و اکنون‌که همه کندوهای من کف باز هستند به زنبورداران توصیه می‌کنم که از هر نوع کندویی استفاده می‌کنید، به‌شرط اینکه باد به زنبور آسیبی نرساند، آن‌ها را در ارتفاع قرار دهید تا هم یک‌قدم برای سلامت ستون فقرات خودتان برداشته باشید و هم زنبورها را در زندگی در کندوهای دست‌ساز بشر بیشتر و بیشتر یاری کنید. /



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 مرداد 1401 | نظرات ()